©Formula 1

Mensen willen massaal Viaplay opzeggen na F1-seizoen

Mensen willen massaal Viaplay opzeggen na F1-seizoen

27-11-2023 16:28 Laatste update: 28-11-2023 11:30

Het einde van het Formule 1-seizoen lijkt voor veel mensen gelijk te staan aan het einde van Viaplay. Nu Max Verstappen zijn laatste race heeft gereden, wordt er massaal gezocht naar hoe je een Viaplay-abonnement opzegt.

Vlak na de race van afgelopen zondag piekte het zoekverkeer naar de term 'Viaplay opzeggen' bij Google, zag TopGear Nederland als eerste. Het leidde tot een storing bij de opzegpagina van de streamingdienst, waarna ook nog eens veel werd gegoogeld naar 'Viaplay opzeggen werkt niet'.

Viaplay heeft de streamingrechten voor F1-wedstrijden tot en met het seizoen van 2024. Daarnaast biedt de dienst ook wedstrijden in de Premier League, Bundesliga en PDC Darts, maar dat blijkt voor een deel van de abonnees onvoldoende om te blijven kleven.

Duurdere streamingdiensten

Heel wonderlijk is het niet dat mensen snel hun abonnementen opzeggen: streamingdiensten zijn in het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Zo ook Viaplay, dat in maart twee euro's bovenop zijn oude abonnementsprijs telde. Eén manier voor kijkers om die kosten op te vangen is door weinig gebruikte diensten weer stop te zetten.

Afmeldingen bij Viaplay kan op de website van de streamingdienst, waar je na aanmelding kunt klikken op je profielafbeelding en kiest voor 'Mijn account'. Daar vind je de optie om je pakket te annuleren.

Mogelijk zal Viaplay in maart weer abonnees zien terugkeren: dan start de eerste GP van het jaar, in Bahrein.

Financiële problemen

Woensdag maakt Viaplay zijn kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf verkeert sinds enkele maanden in financieel zwaar weer door tegenvallende prestaties, gevolgd door het instorten van de beurskoers. Viaplay voerde daarna forse bezuinigingen door. Uiteindelijk wil de streamingdienst alleen in Scandinavië en Nederland actief blijven, waarbij de focus op sport ligt.

Het bedrijf sluit ook een overname niet uit. De grote mediabedrijen Canal+ en PPF Group kochten onlangs aandelen in de Viaplay Group.

Uitzendrechten Formule 1

Volgend jaar zendt Viaplay de Formule 1 nog uit in Nederland. De grote vraag is of Viaplay vanaf 2025 ook nog de F1 zal aanbieden. Volgens geruchten zou VodafoneZiggo ook willen bieden op de uitzendrechten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.