©IKEA

Nieuwe IKEA smart home-sensoren helpen betaalbaar tegen dieven en wateroverlast

Nieuwe IKEA smart home-sensoren helpen betaalbaar tegen dieven en wateroverlast

28-11-2023 14:07 Laatste update: 14:38

IKEA heeft nieuwe smart home-sensoren gepresenteerd die waarschuwen als je raam of deur open gaat, er beweging in huis is of als er water op de grond ligt. 

De veiligheid van je slimme huis gaat verder dan enkele beveiligingscamera's. Met de nieuwe Parasoll-sensor van IKEA krijg je een waarschuwing als een raam of deur wordt geopend. Of het nou dieven zijn, of je kind stiekem het huis uitloopt.

De Parasoll bestaat uit twee onderdelen, waarvan je één bevestigt aan het kozijn en de ander aan het raam of de deur. Als het contact tussen de twee onderdelen wordt verbroken, krijg je daar een melding van. De Parasoll kost 9,99 euro.

Daarnaast introduceert IKEA een nieuwe bewegingssensor. Bij de meubelzaak is al een bewegingssensor van Tradfri verkrijgbaar voor 12,99 euro, maar de Vallhorn van 7,99 euro is een stukje groter. Daardoor passen er wel grotere batterijen in.

De derde nieuwe sensor is de Badring, die meet of er water op de grond ligt. Deze sensor plaats je bijvoorbeeld onder de wasmachine, waarna het apparaatje een alarm laat horen en een berichtje naar je smartphone stuurt als het nattigheid voelt. Ook deze sensor kost 9,99 euro.

Dirigera-hub

Alle nieuwe sensoren van IKEA gebruiken Zigbee en zijn vanaf begin 2024 te koop. De Badring en Parasoll werken niet meer met de Tradfri-lijn, maar wel met de nieuwere Dirigera-hub van IKEA

Het Nederlandse Signify introduceerde afgelopen zomer ook een Philips Hue Secure-contactsensor, om te bevestigen op raam of deur. Deze contactsensor heeft een adviesprijs van 39,99 euro.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.