©Spotify

Nu ook jaaroverzicht van Spotify: dit was je meest beluisterde muziek

Nu ook jaaroverzicht van Spotify: dit was je meest beluisterde muziek

29-11-2023 14:39 Laatste update: 16:06

Spotify's jaarlijkse Wrapped-lijsten zijn nu te bekijken. In het overzicht zie je jouw meest beluisterde muziek en andere persoonlijke statistieken van het afgelopen jaar.

De Spotify Wrapped is inmiddels jaarlijks traditie: de muzieklijstjes worden in de laatste maand van het jaar op grote schaal gedeeld op sociale media. Voor het eerst is de Wrapped-lijst niet alleen in de app te zien, maar ook te vinden op een bijbehorende website.

Spotify probeert dit jaar te doorgronden wat voor luister-type je bent. De app laat zien of je snel wisselt van de ene naar de andere artiest, of dat jouw muzieksmaak wordt bepaald door de stad waar je woont. Ook is het makkelijker om met vrienden al je topnummers in één gedeelde afspeellijst te zetten.

Taylor Swift en Nederlandse hiphop

In een bijbehorend persbericht deelt Spotify ook nog wat extra weetjes over de Nederlandse muziekstreammarkt. Zo is Taylor Swift de meest beluisterde internationale artiest in ons land. Zij wordt gevolgd door respectievelijk The Weeknd, Drake, BadBunny en Eminem.

Pop is het populairste genre in Nederland, gevolgd door hiphop van Nederlandse artiesten. Met lokale muzikanten is het goed gesteld, want Nederlandse muziek werd 7 procent meer gestreamd dan een jaar eerder.

Apple Music Replay

Spotify was dit jaar overigens niet de eerste met een jaarlijks muzieklijstje: op dinsdag kwam Apple al met de Apple Music Replay, die vergelijkbaar in elkaar steekt als de Spotify Wrapped. Daarbij bleek een nummer van Miley Cyrus de grootste hit van het jaar te zijn.