©Phone Repair Guru

Deze iPhone 15 is écht nep: zoveel lijkt een namaak-iPhone op de echte

Deze iPhone 15 is écht nep: zoveel lijkt een namaak-iPhone op de echte

30-11-2023 19:35 Laatste update: 22:33

In een nieuwe video is te zien hoe lastig het is om een neppe iPhone 15 te onderscheiden van een echt exemplaar. Criminelen hebben de afgelopen tijd meermaals echte iPhones voorafgaand aan de bezorging bij klanten omgewisseld voor namaak-iPhones.

Onlangs meldden meerdere mensen die een iPhone 15 hadden besteld bij Apple dat ze een namaak-iPhone bezorgd kregen. De echte iPhone 15 is daarbij ergens in het logistieke proces door criminelen omgewisseld voor een nepversie. Het gaat om werkende namaak-iPhones, die veel minder zullen kosten dan de ecchte.

Die neppe iPhone 15's zijn in feite Android-telefoons die draaien op software die moet lijken op iOS. Ook zitten de 'nepperds' in tot in de puntjes nagemaakte dozen. Vooral de iPhone 15 Pro Max wordt gekopieerd, want dat is het duurste model.

'Eng accuraat'

YouTuber Phone Repair Guru laat een van de beste nep-iPhone 15's zien in een nieuwe video, waarbij de vervalsing ook naast een echte iPhone 15 Pro Max wordt getoond. "Dat is eng accuraat. Kijk eens naar die doos, alles ziet er onberispelijk uit. Als ik niet wist dat dit nep was, zou ik het niet doorhebben." In de doos zitten net als bij Apple de handleiding, de sim-pin, een sticker van het Apple-logo en de gevlochten usb-c-kabel.

Zelfs de actieknop werkt

De iPhone-vervalsing voelt volgens Phone Repair Guru aan als een echt premium toestel. Het ontwerp lijkt ook veel op een echte iPhone 15 Pro Max, inclusief een werkende actieknop. De nepperd is wel te herkennen aan een te grote kin op de voorkant.

Naast de hardware is ook de software nagebouwd. Bij het opstarten krijg je bijvoorbeeld het Apple-logo en de bekende Hello-schermen. En bij de Instellingen staat zelfs het juiste modelnummer en serienummer.

Oppassen

Als je niet direct in de gaten hebt dat je een nep-iPhone hebt gekregen, loop je risico op diefstal van gevoelige gegevens. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld tijdens het installatieproces hun Apple ID-gegevens of creditcardgegevens voor Apple Pay invoeren, die dan in verkeerde handen vallen.

Lees meer iPhone-nieuws.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.