©Odido

Odido wordt duurder: deze inflatiecorrectie wordt per 1 januari doorgevoerd

Odido wordt duurder: deze inflatiecorrectie wordt per 1 januari doorgevoerd

04-12-2023 13:59 Laatste update: 05-12-2023 16:28

Provider Odido bestaat eigenlijk pas net, maar moet de prijzen nu al verhogen. De inflatiecorrectie ligt bij Odido wel lager dan bij de grote concurrenten KPN en Vodafone.

Bij Odido gaan de prijzen per 1 januari 2024 met 5,7 procent omhoog, meldt het bedrijf. Dat percentage heeft Odido gebaseerd op inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De andere twee grote mobiele providers, KPN en Vodafone, voerden in september al hun inflatiecorrectie door – maar toen stapte T-Mobile net over op zijn nieuwe naam Odido.

Klanten van Odido krijgen met de 5,7 procent inflatiecorrectie een kleinere verhoging dan bij de concurrentie. Bij KPN gingen de prijzen eerder dit jaar met 8,4 procent omhoog, bij Vodafone was de stijging zelfs 10 procent. De stijging van Odido zal voor de meeste klanten neerkomen op een stijging van 1,50 tot 3,50 euro meer kosten per maand, gekeken naar maandprijzen van de verschillende abonnementen.

Uitzondering voor Tele2-klanten

De prijsverhoging is er voor mensen die al langer klant zijn. Klanten die op of na 1 oktober hun abonnement hebben afgesloten of verlengd, krijgen nu nog geen inflatiecorrectie doorberekend.

En er ook een uitzondering voor klanten die eerst bij Tele2 mobiel zaten. Zij krijgen in juli een inflatiecorrectie doorgevoerd. Die bedroeg afgelopen jaar al 10 procent. De nieuwe prijsverhoging bij Odido geldt dus niet voor klanten die bij Tele2 vandaan komen, zij hebben 'm immers al gehad.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.