©Unsplash/Odido

Odido claimt snelste internet van Nederland: tot 8 Gbps – en nieuwe mediabox

Odido claimt snelste internet van Nederland: tot 8 Gbps – en nieuwe mediabox

28 november 2023 om 12:52
Laatste update: 4 december 2023 om 14:11

De strijd om het snelste internet van Nederland is echt losgebarsten. Na KPN met 4 Gbps en Delta met 5 Gbps, komt Odido nu met een 8 Gbps-abonnement.

Tot voor kort was 1 Gbps, oftewel 1000 Mbps de hoogst mogelijke internetsnelheid die de meeste Nederlanders thuis konden krijgen. In oktober ging KPN daar ruim overheen met een 4 Gbps-abonnement, een dag later kwam Delta zelfs met een 5 Gbps-bundel. Nu is de beurt aan Odido, en het voormalige T-Mobile komt met twee nieuwe mogelijkheden: 2 Gbps of 8 Gbps.

Tot nu toe was ook bij Odido het snelste thuisinternet 1 Gbps, via glasvezel, voor 45 euro per maand. De 2 Gbps-verbinding kost 60 euro per maand, en is volgens de provider bijvoorbeeld voor gezinnen waar tegelijk meerdere 4K-video's worden bekeken, of veel games worden gespeeld. Het 8 Gbps-abonnement kost 85 euro per maand, en is volgens Odido ook goed geschikt voor veeleisende klanten die een thuisserver op hoge snelheid beschikbaar willen hebben. Beide nieuwe snelheden zijn per direct af te sluiten.

Nieuwe Odido-mediabox

Naast de nieuwe snelheden heeft Odido ook een nieuwe mediabox gepresenteerd. De platte Android-settopbox van 12 x 12 centimeter heeft wifi en ethernet, en kan beelden in 4K HDR Dolby Vision aan de tv doorgeven. Odido-klanten bekijken via het kastje de normale tv-zenders en kunnen ook streamingdiensten kijken via de mediabox.

Omdat het om een Android-box gaat, zijn alle apps van alle streamingdiensten gewoon beschikbaar via de Play Store. Alleen Odido-klanten die ook tv afnemen bij de provider, krijgen de mediabox in bruikleen. Los tv afnemen kan niet bij Odido, dat gaat altijd samen met een internetaansluiting van de provider. Nieuwe klanten die nu een televisieabonnement afsluiten bij Odido, krijgen meteen de nieuwe box.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.