Verrassing – trailer GTA 6 is wat vroeger, dit is wanneer de game verschijnt

©Rockstar

Verrassing – trailer GTA 6 is wat vroeger, dit is wanneer de game verschijnt
5 december 2023 om 07:18
Laatste update: 5 december 2023 om 09:38

De trailer van GTA 6 zou eigenlijk vanmiddag om 15 uur pas verschijnen, maar lekte uit. Rockstar heeft 'm dus maar helemaal online gezet: goeiemorgen, geniet er van!

Waarschijnlijk nu al de meest verwachte game van 2025. Ja, meteen maar het slechte nieuws dan. GTA 6 verschijnt niet volgend jaar, maar komt in 2025 uit. Wanneer precies weten we niet, maar de komende maanden gaan we vast nog veel zien van deze nieuwe Grand Theft Auto, die al zo'n tien jaar in ontwikkeling is.

Terug naar Vice City

De trailer bevestigt veel geruchten die de afgelopen tijd al uitlekten. Zo speelt de game zich opnieuw af in Vice City, de fictieve vorm van Miami in Florida die ook al het speelveld was in de gelijknamige game uit 2002. Zo te zien is het speelbare gebied nu veel groter, met bijvoorbeeld ook de bekende moerassen van Florida – inclusief alligators.

Ook lijkt er inderdaad sprake te zijn van twee hoofdrolspelers: een man en een vrouw. De trailer maakt duidelijk dat de vrouw Lucia heet, en op een gegeven moment uit de gevangenis komt. Samen met haar vriend gaan zij à la Bonny and Clyde op rooftocht in dat fictieve Florida. De trailer toont veel social media-beelden van alle excessen in Vice City: dit wordt echt een hyper-versie van de Amerikaanse staat.

In 2025 naar PS5 en Xbox

Er is ook een korte omschrijving van de game. "Grand Theft Auto VI gaat naar de staat Leonida, de thuisbasis van de met neon doordrenkte straten van Vice City en verder in de grootste, meest meeslepende evolutie van de Grand Theft Auto-serie tot nu toe", aldus de ontwikkelaar. Ook die geruchten zijn dus waar: dit wordt de grootste GTA-game tot nu toe.

Rockstar bevestigt dat GTA 6 in 2025 verschijnt voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. GTA-games verschijnen traditiegetrouw pas veel later voor Windows. Bij GTA V duurde dat bijvoorbeeld zo'n twee jaar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.