©Unsplash

Dieven brengen gestolen iPhone terug – blijkt Android: 'Hoeven we niet'

Dieven brengen gestolen iPhone terug – blijkt Android: 'Hoeven we niet'

5 december 2023 om 13:27

De voorkeur voor een smartphone gaat heel ver. Zelfs een gestolen paard werd in de VS in de bek gekeken door een stel dieven dat een gejatte Android maar weer terugbracht.

In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. werd vorige maand een stel overvallen, meldt ABC7. De vrouw had een lange dienst gedraaid als Uber Eats-bezorger, samen met haar man parkeerde ze de auto. Eenmaal geparkeerd werden ze ineens benaderd door twee gemaskerde mannen met pistolen. "Ze beroofden hem, pakten alles wat hij bij zich had, pakten mijn autosleutels en gingen ervandoor", zegt de vrouw.

Vreemde plottwist

Voor ze goed en wel weg waren, bekeken de dieven de gestolen telefoon eens goed. Ze gaven het toestel toen terug aan het slachtoffer. "Ze keken naar de telefoon en hadden zoiets van 'oh, is dit een Android? Dat hoeven we niet. Ik dacht dat dit een iPhone was'", aldus de vrouw.

Toch is de overval ingrijpend, want de auto van de vrouw is wel gestolen. Het is niet duidelijk waarom de dieven de voorkeur geven aan iPhones. Veel Android-toestellen zijn inmiddels even duur als iPhones. Bovendien zijn iPhones vaak wat beter te traceren via het Vind mijn-netwerk. Ook kunnen iPhones niet makkelijk opnieuw worden ingesteld zonde het wachtwoord van de vorige eigenaar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.