©Rockstar

Al deze details heb je gemist in de GTA 6-trailer

Al deze details heb je gemist in de GTA 6-trailer

5 december 2023 om 17:23
Laatste update: 5 december 2023 om 17:31

Hoewel de trailer voor Grand Theft Auto 6 maar negentig seconden duurt, leren we een hele hoop van de game door de details.

Na tien jaar wachten is Grand Theft Auto 6 eindelijk onthuld. In de game volg je een stel gebaseerd op Bonnie en Clyde, dat een crimineel leven leidt in de levendige stad Vice City en de wijde omgeving.

1. Meer voertuigen en dieren dan ooit

In de trailer komen een hoop voertuigen langs, maar als je de beelden op pauze zet zie je er nog veel meer in de achtergrond. Naast auto's in alle vormen en maten, zien we vliegtuigen, helikopters, helikopters die op water kunnen landen, jetski's, speedboten, zweefvliegtuigen, moerasboten, strandbuggy's, quads, monstertrucks en motoren.

Ook valt op hoeveel dieren er in de trailer zitten. We zien onder andere een groepje dolfijnen en een haai in het water zwemmen. Er vliegen pelikanen, flamingo's en eenden langs. De alligators zijn niet te missen, en als je goed kijkt op het strand rent er een hele kleine chihuahua. Door de toevoeging van veel dieren zal de wereld ongetwijfeld levendiger aanvoelen.

2. Herkenbare locaties en een veel grotere map

Dat is nodig, want de game wordt groter dan ooit. De stad Vice City is duidelijk terug, gebaseerd op Miami. Maar in deze game gaat maker Rockstar een stap verder door je de complete staat er omheen te laten ontdekken. In de game heet deze staat Leonida, wat uiteraard gebaseerd is op Florida.

Verschillende locaties die je mogelijk al kent van Grand Theft Auto: Vice City keren terug in GTA 6. In een shot is op de achtergrond Ocean View Hotel te zien, de plek waar Tommy Vercetti uit Vice City verbleef.

3. Meest gedetailleerde wereld ooit

Hoewel de wereld dus groter wordt, is er toch een ongekende aandacht voor detail. Als voorbeeld het laatste shot waarin de hoofdpersonages met pistolen getrokken een winkel binnenstormen. Let eens op alle stickers op de deuren. Naast de reclame, staat daar onder andere ook dat ze geen contant geld meer aannemen dat in je onderbroek heeft gezeten, en dat je niet mag drinken in de winkel. En het lijkt er op dat de winkel betalingen met iFruit Pay ondersteunt.

Het gevoel voor detail is ook bij de personages te zien. Het mannelijke hoofdpersonage, die nog geen naam heeft gekregen, heeft bijvoorbeeld twee gaatjes in zijn linker oorlel. Hier hebben ooit twee oorbellen gezeten. Mogelijk zegt dat wat over de mogelijkheden om deze personages naar eigen wensen aan te passen. In GTA 5 viel dat namelijk een beetje tegen.

4. Alles draait om sociale media

GTA 6 speelt zich duidelijk in het hier en nu af, met een grote rol voor sociale media. Voordat je in de trailer shots ziet van een soort TikTok-alternatief, zie je al mensen op het strand elkaar filmen, selfies maken en zelfs uit het raam van een auto hangen om te filmen. Welke rol sociale media in de game verder speelt is nog niet duidelijk, maar gezien de personages hun gezichten afschermen met bandana's als ze overvallen plegen is het goed mogelijk dat ze niet alleen moeten vluchten van de politie, maar ook van mensen die hen willen filmen.

5. Personages zijn gebaseerd op echte personen

Ken je het idee dat als je op Google 'Florida man' en je geboortedag opzoekt, je jouw unieke, bizarre nieuwsverhaal krijgt? Een deel van die verhalen komt tot leven in Grand Theft Auto 6 via de maffe personages die je tegenkomt. De vrouw met twee hamers in haar handen, is gebaseerd op een racistische vrouw die viral is gegaan op sociale media. De man met paars haar en tattoos op zijn gezicht lijkt gebaseerd op de 'Miami Joker', die werd gearresteerd omdat hij een pistool op langsrijdende auto's richtte.

6. Clubs, gangs en shops

In de trailer maak je kennis met verschillende clubs en gangs waar jij je aan kunt sluiten, of waar je opdrachten voor kunt doen. Bij de Thrillbilly Mud Club kun je met monstertrucks door de modder racen en bij de High Rollerz Lifesyle lijkt alles om het pimpen van je auto te draaien.

Uiteraard kun je in GTA 6 weer allerlei shops binnen wandelen voor wapens, kleding en je auto. Eén shop waar de hoofdpersonages langsrijden heet 'Pawn & Gun'. In een ander shot is een auto te zien met twee stickers erop: eentje voor Vice Vinyl en een andere voor Rideout Customs. De kans is groot dat dit ook locaties zijn waar je naar toe kunt in de game.

7. Vrouwen hebben meer autonomie

De Grand Theft Auto-reeks heeft een ongemakkelijke geschiedenis in hoe er met vrouwen wordt omgegaan, maar in de GTA 6-trailer is duidelijk dat vrouwen in dit deel niet langer alleen in dienst staan van de mannelijke personages. Deels komt dat doordat je met een vrouwelijk hoofdpersonages speelt, maar ook in de details is het zichtbaar. Zoals hoe vrouwen in de stripclub aan beide kanten staan en ook met geld smijten en hoe de vrouwen op het strand met elkaar optrekken en realistische lichamen hebben.

8. Gewoon weer harde humor

Men is bang dat GTA 6 geen stevige humor meer heeft, maar dat lijkt wel mee te vallen als we naar de beelden van de TikTok-parodie in de game kijken. Ook in de wereld zelf komt de bekende GTA-humor terug. Op een billboard is reclame is voor het medicijn 'Angstipan' te zien dat 'emoties beter maakt'. In kleine letters staat onderin dat de plotselinge drang om met de ogen te knipperen levensbedreigend kan zijn. Ook moet je de dokter bellen als je erectie langer dan vier uur duurt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.