'Enkelband speelt belangrijke rol in GTA 6'

© Rockstar

'Enkelband speelt belangrijke rol in GTA 6'
6 december 2023 om 15:00
Laatste update: 6 december 2023 om 22:47

De trailer van GTA 6 werd op 4 december uitgebracht door gamemaker Rockstar Games. Daarin worden een aantal geruchten bevestigd, zoals dat de game zich in Vice City zal afspelen en dat er twee hoofdrolspelers zijn, een Bonnie and Clyde-achtig koppel. Maar fanatieke gamers ontdekken nu meer details in de 90-seconden durende trailer.

Verschillende oplettende fans hebben opgemerkt dat Lucia, een van de hoofdrolspelers in GTA 6, een enkelband draagt in de thumbnail van de video. Uit de trailer zelf blijkt bovendien dat ze een tijdlang in de gevangenis heeft gezeten. Dat Rockstar dit toont, is mogelijk geen toeval.

Theorieën gaan rond dat Lucia’s enkelband de gameplay in het begin van de verhaallijn zal beperken. "Je zult de kaart niet meteen kunnen verkennen”, zei Reddit-gebruiker RudraRosseau kort na de onthulling van de trailer. Ook vermoedt hij dat je binnen een beperkte zone van de stad moet blijven. 

Ook in eerdere GTA-games, zoals Vice City, San Andreas en IV, kon je in het begin niet zomaar heel de kaart verkennen. Daarvoor werd toen altijd een uitleg gegeven binnen de verhaallijn. In San Andreas houdt de corrupte politie je bijvoorbeeld sinds het begin in de gaten, in GTA 6 kan je als immigrant niet zomaar de bruggen oversteken door een eerdere (ongeziene) terroristische aanval. GTA V was de uitzondering. In de tot nu toe grootste GTA kon je van het begin heel de kaart verkennen.

Is Jason van de reclassering?

Een theorie die daarbij aansluit is dat Jason, de andere hoofdrolspeler, in feite Lucia’s reclasseringsambtenaar is (of een politieagent in het algemeen) die verliefd wordt op haar. Redditgebruiker JOJO-REDDIT merkt op dat Jason altijd deels verborgen te zien is, alsof hij zelf iets te verbergen heeft. Ook het feit dat het enige woord dat hij in heel de trailer zegt ‘vertrouwen’ is, doet bij de fan belletjes rinkelen.

Ook lijkt het erop dat de Bonnie and Clyde-levensstijl van het koppel vooral door Lucia wordt bepaald. Op de beelden neemt zij ogenschijnlijk altijd het voortouw. Ook de tekst van het liedje dat Rockstar koos, ‘Love is a long road’ van Tom Petty, doet denken dat deze theorie misschien wel een kern van waarheid bevat. Vooral de zin ‘She tried to make my world the way she thought it should be’, valt daarbij op. 

Dat Rockstar, een bedrijf met oog voor detail, een trailer vol met details zou steken, is niet ondenkbaar. Maar totdat er meer bekend wordt gemaakt over GTA 6 zullen fans het met speculatie moeten doen. De game komt ergens in 2025 uit. Wanneer de tweede trailer uitkomt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de hype groot is. De eerste trailer, die nog geen twee dagen geleden online kwam, is enkel op YouTube al meer dan 100 miljoen keer bekeken. 


Lees hier welke andere details je misschien over het hoofd hebt gezien in de trailer van GTA VI.