© Unsplash

Maak je Dolby Atmos-muziek? Dan krijg je extra geld bij Apple

Maak je Dolby Atmos-muziek? Dan krijg je extra geld bij Apple

11 december 2023 om 17:04
Laatste update: 11 december 2023 om 18:12

Apple gaat muzikanten vanaf volgend jaar belonen als ze een hogere geluidskwaliteit bieden. Nummers met Dolby Atmos zullen eerder worden voorgeschoteld aan Apple Music-abonnees.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen die niet bij naam genoemd wilden worden. Vanaf volgend jaar gaat Apple anders wegen welke nummers worden afgespeeld. Het gaat daarbij om de tracks die worden gestart als je bijvoorbeeld het einde van een afspeellijst bereikt en de dienst bepaalt wat daarna draait.

Heeft een track een Dolby Atmos-variant, dan is de kans vanaf volgend jaar groter dat hij bij het afspelen aan bod komt. Het betekent feitelijk dat artiesten met die hogere muziekkwaliteit ook meer royalties uitbetaald krijgen door de techreus.

Dolby Atmos stimuleren

Het maakt bij dit nieuwe beleid niet uit of de streamer ook werkelijk de Dolby Atmos-versie beluistert, zolang de optie maar wordt aangeboden. Daarmee wil Apple artiesten aanmoedigen dit formaat te ondersteunen. Hopelijk betekent het ook dat oude nummers geremasterd zullen worden voor Apple Music.

Apple zet al langer groots in op alternatieve formaten. Bij Apple Music kun je bijvoorbeeld ook luisteren naar tracks met spatial audio, waardoor het lijkt alsof de muziek op een plek uit je kamer komt. Daarvoor heb je wel een ondersteunde headset zoals recente AirPods nodig.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.