Doek valt definitief voor gamebeurs E3

©Unsplash

Doek valt definitief voor gamebeurs E3
12 december 2023 om 16:54
Laatste update: 12 december 2023 om 19:42

De E3 was jarenlang het belangrijkste evenement voor de presentatie van nieuwe spelcomputers en games. Nu wordt de stekker eruit getrokken.

De gamebeurs had het de afgelopen jaren moeilijk, want in 2020 en 2022 werd de E3 geannuleerd vanwege zorgen over Covid-19 en in 2021 was er enkel een online versie beschikbaar. Dit jaar zou de beurs weer fysiek terugkeren, maar er bleek niet genoeg interesse van gamebedrijven te zijn. Daarom heeft organisatie ESA besloten officieel de stekker eruit te trekken.

"We weten het dat het moeilijk is om afscheid te nemen van zo'n geliefd evenement, maar het is het juiste om te doen gezien de nieuwe mogelijkheden die onze industrie heeft om fans en partners te bereiken", stelt ESA in een statement.

Van groot naar klein

De E3, dat staat voor Electronic Entertainment Expo, werd sinds 1995 gehouden in de Los Angeles Convention Center. Het evenement bestond jaarlijks uit een publiek deel waar consumenten de allernieuwste games konden spelen, en een deel voor pers en mensen uit de game-industrie voor contact met gamemakers.

Daarnaast werden de dagen voor de beurs traditioneel persconferenties gehouden door bedrijven zoals Sony en Microsoft, met aankondigingen over nieuwe games en nieuwe spelcomputers.

In de jaren rond de coronapandemie verzorgden steeds meer gamebedrijven eigen digitale evenementen. Dat bleek zo succesvol, dat de noodzaak voor een E3 verdween.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.