©Unsplash

'Apple bereidt iPhone 16 voor op filmpjes van Vision Pro-bril'

'Apple bereidt iPhone 16 voor op filmpjes van Vision Pro-bril'

13 december 2023 om 15:05

Volgens ingewijden wil Apple bij de iPhone 16 niet alleen de cameralenzen verplaatsen, maar ook het design van het camera-eiland veranderen.

Apple bereidt op deze manier alle iPhones voor op de aanstaande Apple Vision Pro. Door de nieuwe camerapositie is het mogelijk video’s te maken in spatial-videoformaat, wat je kunt terugkijken op de Vision Pro. De twee lenzen filmen diepte, wat met de bril weer kan worden bekeken. Voor nu zijn de iPhone 15 Pro en Pro Max de enige iPhones die gebruikmaken van het spatial videoformaat

Volgens het rapport van MacRumors wordt de iPhone 16 getest met twee verschillende ontwerpen voor het camera-eiland. Het ene ontwerp is identiek aan de huidige iPhone 15 camera-bump, maar met de lenzen verticaal geplaatst in plaats van diagonaal (vergelijkbaar met de iPhone 12).

Bron: MacRumors

Het andere ontwerp is vergelijkbaar met de iPhone 7 Plus en iPhone X, met een verticale camera lay-out waar beide lenzen in zitten. Volgens het rapport is het nog niet zeker welke keuze Apple uiteindelijk gaat maken. Op dit moment gaat de voorkeur naar het iPhone 12-design, maar kan dit nog veranderen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.