De nieuwe Jeugdjournaal-app lijkt een beetje op Tinder

©NOS Jeugdjournaal

De nieuwe Jeugdjournaal-app lijkt een beetje op Tinder
14 december 2023 om 15:18
Laatste update: 14 december 2023 om 15:18

Langs nieuwsberichten scrollen zit er niet meer in bij de nieuwe Jeugdjournaal-app, nu swipe je van links naar rechts om kindvriendelijk nieuws te lezen in de app. Een beetje zoals je door dates op Tinder veegt.

Je kunt door de app navigeren door te swipen. Zo kijk je naar de nieuwste video's, stellingen, doe je mee met quizvragen en lees je uiteraard nieuwsartikelen.

Moderators

In de app is het mogelijk om te reageren, maar omdat dit gaat over een doelgroep die jonger is dan 18 jaar worden alle reacties gemodereerd voordat ze online komen te staan. Dit kan zonder account, je moet alleen wel je naam zijn of een alias toevoegen. Zo zorgt de NOS ervoor dat het in de reactievelden niet uit de hand loopt.

De nieuwe swipe-bediening moet de app toegankelijker maken voor kinderen. Naast Tinder lijkt het ook een beetje op apps als TikTok en Instagram, waarin je snel tussen posts kunt vegen.

”We vinden het belangrijk om te blijven vernieuwen", aldus Jeugdjournaal-chef Sonja Verbaarschott. De Jeugdjournaal-app was tien jaar geleden de eerste Nederlandse nieuwsapp voor kinderen. “Er is veel veranderd in de manier waarop en de snelheid waarmee kinderen nieuws meekrijgen. Onze nieuwe app sluit daar volledig op aan.”