Twitch staat meer naakt toe tijdens streams

©Unsplash

Twitch staat meer naakt toe tijdens streams
14 december 2023 om 13:38

Streamers mogen op streamingplatform Twitch vanaf nu meer naakt tonen, mits ze hun video duidelijk labelen.

Twitch geeft toe dat vrouwelijke streamers door de oude regels "onevenredig zwaar bestraft" werden op het platform, dat voornamelijk populair is bij gamers. Nieuw is nu dat streamers opzettelijk borsten, billen en de schaamstreek mogen benadrukken.

Ook mogen stripteases worden getoond, net als teksten op borsten en billen. Daarnaast is het vanaf nu toegestaan om geanimeerde of getekende borsten, genetaliën en billen te laten zien zonder kleding, mits de personages geen seksuele handelingen uitvoeren.

Duidelijk labelen

Laten streamers dergelijke beelden zien, dan moeten ze dat voortaan wel duidelijk aangeven via een label. Wordt er geen label geplaatst, dan gaat seksuele content alsnog tegen de regels in. Populaire dansmoves zoals twerken, grinden en paaldansen hebben geen label nodig.

Twitch zal video's die gelabeld zijn met seksuele thema's, geweld, drugs en gokken niet meer via een algoritme aanraden aan kijkers. Bezoekers moeten specifiek op zoek naar deze thema's of video's.

De aanpassing van de regels komt na een stijgend aantal seksueel getinte streams op het platform, en verwarring onder de kijkers wat toegestaan is en wat niet.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.