Elon Musk begint een eigen universiteit: 'Onderwijs op het hoogste niveau'

©Unsplash

Elon Musk begint een eigen universiteit: 'Onderwijs op het hoogste niveau'
14 december 2023 om 16:44
Laatste update: 14 december 2023 om 19:06

Elon Musk start een eigen universiteit in Austin, Texas. Dat blijkt uit belastingdocumenten van de nieuwe liefdadigheidsinstelling die de techmiljardair heeft opgericht, genaamd The Foundation.

Elon Musk zou met een gift van zo'n 100 miljoen dollar eerst een basisschool en een middelbare school willen bouwen met een focus op wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Het uiteindelijke doel is een universiteit "gewijd aan onderwijs op het hoogste niveau".

De universiteit moet een traditioneel curriculum bieden, onder leiding van een ervaren faculteit. Daarnaast moet de school een plek zijn voor praktijkervaring met onder andere simulaties en laboratoria.

Ook een eigen stadje

Net buiten Austin werkt de techmiljardair ook aan een eigen stadje, met huizen en voorzieningen voor werknemers van Tesla, SpaceX en The Boring Company. Musk verhuisde naar Texas tijdens de coronapandemie.

De plannen voor de Musk-universiteit werden ontdekt door Bloomberg, die belastingdocumenten van The Foundation in handen kreeg. Het is nog niet duidelijk of je op de universiteit ook leert hoe je adverteerders afschrikt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.