Twitch met de billen bloot: streamers mogen toch niet meer naakt tonen

©Unsplash

Twitch met de billen bloot: streamers mogen toch niet meer naakt tonen
16 december 2023 om 09:30
Laatste update: 16 december 2023 om 09:56

Twitch draait zijn nieuwe beleid terug, waarin meer naakt werd toegestaan tijdens streams. Het kondigde eerder deze week aan dat streamers best wat bloter mochten verschijnen, maar dat bleek zodanig veel creativiteit teweeg te brengen, dat het nu toch heeft besloten er niet mee door te gaan. 

Twitch had niet geanticipeerd op de enorme toename in erotische content op het platform. Door de versoepelde regels mochten borsten, billen en striptease-acts in streams verschijnen, als streamers er maar het juiste label aan gaven. Echter stond het ook ‘artistieke naaktheid’ toe en dat zorgde voor een aantal zeer creatieve geesten die hun naakte lijven op een te seksuele manier in beeld bracht. 

Zorgen om naakt

Het beleid wordt teruggedraaid, zo schrijft Dan Clancy, de ceo van Twitch dat het te ver is gegaan: “Er was veel nieuwe content die was toegestaan onder het veranderde beleid. Veel van de gecreëerde inhoud is door de community als zorgelijk ervaren. Deze zorgen delen we. Bij nader inzien hebben we besloten dat we te ver zijn gegaan met deze wijziging. Daarom draaien we vanaf vandaag de wijzigingen voor artistiek naakt terug. Vanaf nu zijn afbeeldingen van echt of fictief naakt niet meer toegestaan op Twitch, ongeacht het medium.“ 

Een opvallend onderdeel van zijn bericht is dat hij zich zorgen maakt over hoe kunstmatige intelligentie beelden kan maken die zo echt lijken, dat mensen niet meer kunnen zien dat het om nepbeelden gaat. Zeker wanneer het gaat om naaktheid kan dat voor vervelende situaties zorgen. Zo kunnen kwaadwillenden ook dit soort deepfakes maken met bekende mensen. Door het nieuwe beleid kwamen er dan ook veel van dit soort nepvideo’s op het streamingplatform terecht.

Geen bloot meer op Twitch

Twitch hoopte door het versoepelen van het beleid dat de richtlijnen makkelijker te begrijpen zouden zijn. Ook zou het juist moeten zorgen voor makkelijker handhaven, maar dat blijkt dus niet het bereikte resultaat. Ceo Clancy biedt zijn excuses aan en laat weten dat hij en zijn collega’s deze uitkomst niet hadden verwacht. Kortom, geen blote billen, borsten en striptease-acts meer op Twitch, of alles wat verder gaat dan dat. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.