©SkyElements

Deze schitterende drone-show maakt indruk: 'Dit kan vuurwerk vervangen'

Deze schitterende drone-show maakt indruk: 'Dit kan vuurwerk vervangen'

28 december om 20:18

Het Amerikaanse bedrijf Sky Elements heeft met zijn nieuwste drone-show niet alleen een opvallend spektakel in de lucht laten zien, maar ook twee nieuwe Guinness World Records gevestigd. In totaal 1499 drones bootsten het Notenkraker-ballet na.

De indrukwekkende droneshow van Sky Elements was goed voor twee records, die voor het 'grootste fictieve personage gevormd door drones' en de 'grootste luchtfoto gemaakt met drones'. De droneshow werd vlak voor Kerst gegeven in North Richland Hills in Texas.

Het eerste record werd gevestigd toen bijna 1500 drones samen transformeerden van de Notenkraker in een prins. Het tweede record was een door drones gevormde afbeelding van een kerstboom voor een raam terwijl er buiten sneeuw valt.

De droneshow eindigde met een dansende ballerina voor een winterse achtergrond. Alle 1499 drones zijn weer veilig geland. Sky Elements belooft de komende tijd nog meer 'oogverblindende drone-shows' te geven.

Alternatief voor vuurwerk?

De video's van de droneshow leidden op YouTube tot felle discussies tussen mensen die liever dit soort droneshows zien dan vuurwerk en vuurwerkfanaten, die vrezen dat drones de harde knallen gaan vervangen. "Neem afscheid van luidruchtig, duur vuurwerk, dit is erg indrukwekkend", reageert iemand die zelf vuurwerkshows zegt te organiseren. Critici wijzen op de milieu-aspecten van de drones en het lawaai dat de apparaten maken.

De droneshow is in deze video helemaal te bekijken:

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.