©Tesla

Zo ziet een auto eruit na een crash met een Tesla Cybertruck

Zo ziet een auto eruit na een crash met een Tesla Cybertruck

30 december om 13:40
Laatste update: 30 december om 13:42

Tesla’s Cybertruck wordt nu uitgeleverd en dat betekent dat hij op de weg te zien is onder andere de Verenigde Staten. Echter betekent dat ook dat de bolide ongelukken kan veroorzaken en dat is nu ook gebeurd. In een crash met een Toyota Corolla is het heel duidelijk wie er ‘wint’.

Gelukkig zijn er bij de crash geen mensen zwaargewond geraakt: de chauffeur kwam er gelukkig vanaf met slechts lichte verwondingen. Let op: de chauffeur van de Cybertruck: die van de Corolla heeft geen schram. Dat is een wonder als je ziet hoe de auto eruitziet. Reddit-gebruiker boddhya plaatste de kiekjes, die zijn gemaakt op de SR 35 Skyline Boulevard, nabij de bekende techstad Palo Alto. 

Cybertruck-ongeluk

Een Toyota Corolla uit 2009 waarin een 17-jarige chauffeur zat werd aangereden door de Tesla Cybertruck uit 2023, met daarin drie mensen. Het is duidelijk dat de Cybertruck zelf weinig schade heeft: het is ook nogal een bakbeest. De Corolla daarentegen, die lijkt rijp voor de sloop. 

 Het ongeluk zou overigens niet veroorzaakt zijn door de chauffeur in de Tesla: de Corolla reed op een zacht stuk berm, ging toen de weg weer meer op en reed over de gele streep om de weghelften aan te geven, waardoor hij frontaal werd geraakt door de Tesla, die van de andere kant kwam. De Tesla werd bestuurd door de chauffeur zelf: er zou geen sprake zijn van de inzet van zelfrijdende functies.

Nog geen Tesla pick-up in Europa

In Nederland zal dit ongeluk niet snel gebeuren. Er is namelijk voorlopig geen toestemming voor Cybertruck om in Europa te mogen rijden. De enorm zware bolide van 3.104 kilogram zal flink wat wegenbelasting kosten, naast dat je weinig grote pick-ups op de weg ziet en er dus misschien niet echt een markt is voor deze flinke jongen. Daarnaast heeft de bolide een NAC-aansluiting en die hebben wij in Europa niet. Hiervoor zal Tesla een CCS-poort moeten inbouwen. 

Vooralsnog is Tesla bovendien nog veel te druk. Het is hard aan de slag met de productie van Cybertrucks voor Amerikanen, want de auto is zoveel vooruitbesteld dat mensen in Noord-Amerika er sowieso een jaar (en misschien zelfs meerdere jaren) op moeten wachten. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.