© mchambers_22

Tesla Cybertruck loopt vast en moet gered worden door… pick-up van Ford

Tesla Cybertruck loopt vast en moet gered worden door… pick-up van Ford

13 december 2023 om 14:41

Een prototype Cybertruck van Tesla, de elektrische pick-up van het merk, moest losgemaakt worden nadat die off-road vast kwam te zitten. De redder in nood: een truck van Ford, dat een concurrerende elektrische pick-up bouwt.

De eerste tien Cybertrucks zijn enkele weken geleden, na jaren vertraging, aan klanten geleverd. Aangezien er nog niet veel tijd is verstreken, weten we dus nog niet veel over de off-roadcapaciteiten van de elektrische pick-up. Het gevaarte is daarvoor ontworpen, volgens Tesla-topman Elon Musk.

Het bedrijf voert, ondanks dat de productie al begonnen is, nog altijd zelf tests uit. Een van de prototypes die in Californië wordt getest, kwam daarbij vast te zitten in de modder en sneeuw. De pick-up kon niet meer zelf terug op de weg raken en moest worden gesleept door een met een verbrandingsmotor uitgerust exemplaar van concurrent Ford. Dat kan je zien op de Instagrambeelden hieronder.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Chambers (@mchambers_22)

Volgens de persoon die de beelden plaatste, waren het zijn vrienden die de elektrische pick-up uit de penarie hielpen. Volgens hen werd het probleem veroorzaakt door een softwarefout, niet door problemen inherent aan de Cybertruck zelf. 

Tesla ontwikkelt software die specifiek gebruikt moet worden om te off-roaden. Mogelijk is dat wat hier werd getest. Met de off-roadmode kun je verschillende instellingen kiezen, afhankelijk van het terrein. Er is zelfs een modus specifiek voor diepere wateren, waarbij de Cybertruck wordt verhoogd en de batterij onder druk wordt gezet om die te beschermen.

Rivaliteit met Ford

Tesla neemt Ford al sinds 2019 onder vuur. Toen de Cybertruck voor het eerst werd voorgesteld, toonde het bedrijf een filmpje waarop de elektrische pick-up het opnam tegen een Ford F-150 in een spelletje touwtrekken. Ook na de release eind november dit jaar plaatste het bedrijf een video online waarin de trekcapaciteit van de Cybertruck wordt vergeleken met die van enkele rivalen, waaronder weeral Ford. 

Ford zal in de VS de belangrijkste concurrent van Tesla zijn in de elektrische pick-upmarkt. Het bedrijf ontwikkelde daar de F-150 Lightning, de elektrische variant van de populairste pick-up in Amerika. Door tegenvallende verkoopcijfers heeft Ford echter besloten om de productie van de F-150 Lightning fors terug te schroeven.