©Nightmare Forge Games

Mickey Mouse net publiek domein: nu al in horrorgame

Mickey Mouse net publiek domein: nu al in horrorgame

2 januari - 11:30 Laatste update: 11:40

De oude versie van Mickey Mouse is sinds 1 januari publiek domein en de eerste horrorgame met het tekenfilmfiguurtje in de hoofdrol is al aangekondigd.

In de game Infestation 88 reageer je als verdelger op een rattenplaag die volledig uit de hand is gelopen, omdat onder andere de oude zwart/wit-versie van Mickey Mouse opduikt. Dat is mogelijk, omdat dit ontwerp nu onderdeel is van het publiek domein.

Specifiek gaat het om de versie van Mickey Mouse uit de korte film Steamboat Willie uit 1928. Volgens de Amerikaanse wet mag het auteursrecht maximaal 95 jaar vastgehouden worden, waardoor iedereen nu vrij is om met dit ontwerp aan de haal te gaan.

Ook de eerste horrorfilm met Mickey Mouse is aangekondigd. In Mickey's Mouse Trap stapt de beroemde muis uit de televisie om een groep tieners te vermoorden.

Winnie de Poeh als horror

Iets vergelijkbaars gebeurde toen een jaar geleden de auteursrechten voor Winnie de Poeh verliepen. De knuffelbeer veranderde al snel in een seriemoordenaar in de horrorfilm Winnie-the Pooh: Blood and Honey. Binnenkort verschijnt de game Winnie's Hole, waarin je speelt als een muterend virus in het lichaam van de beer.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.