©Ubisoft

De games waar we in 2024 naar uitkijken: van Final Fantasy tot Star Wars

De games waar we in 2024 naar uitkijken: van Final Fantasy tot Star Wars

22-12-2023 15:10 Laatste update: 24-12-2023 10:49

Je moet nog even geduld hebben voor Grand Theft Auto VI, maar in 2024 is er ook genoeg te gamen. We zetten de tofste release voor je op een rijtje.

Met 2023 hebben gamers een van de mooiste jaren ooit achter de rug, dankzij games zoals The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Baldur's Gate 3 en Alan Wake 2. Of 2024 daar aan kan tippen is lastig te zeggen, maar er komt in ieder geval veel moois uit.

Final Fantasy 7 Rebirth

Met Final Fantasy 7 Remake stak gamemaker Square-Enix het bekendste deel in de rollenspellenreeks in een nieuw jasje. In 2024 gaat dat verhaal verder met Final Fantasy 7 Rebirth. Hierin krijg je onder andere iets meer vrijheid in waar je gaat en staat, terwijl je met de bekende helden op jacht gaat naar schurk Sephiroth.

Release: 29 februari 2024

Star Wars Outlaws

Het Ubisoft-team dat eerder The Division maakte, werkt hard aan een nieuwe Star Wars-game. Hierin speel je als Key Vess, die wat weg heeft van een vrouwelijke Han Solo. Net zoals in Far Cry en Assassin's Creed, krijg je met Outlaws een grote open wereld om te ontdekken en basissen om te overvallen. Ook kun je de ruimte in.

Release: 2024

Senua's Saga: Hellbalde II

In Hellblade: Senua's Sacrifice speelde je een krijger die de ziel van haar overleden geliefde wilde redden, terwijl ze door een psychose constant stemmen in haar hoofd hoort. Het vervolg heet verwarrend genoeg Senua's Saga: Hellblade II, waarin je weer Senua volgt in het 9e-eeuwse IJsland. De game is de grootste exclusieve Xbox-game die op de planning staat.

Release: 2024

Avowed

The Elder Scrolls V: Skyrim is twaalf jaar na de release nog steeds populair, dus het lijkt een slimme zet dat gamestudio Obsidian een game maakt die heel erg op Skyrim lijkt. Denk aan een open wereld vol bandieten, monsters en wandelende skeletten, terwijl jij een zwaard, boog en een flinke stapel magische krachten op zak hebt. 

Release: 2024

Schim

Uit Nederland komt de charmante game Schim, waarin je als een schaduwwezentje speelt die van schaduw naar schaduw springt om verder te komen. Deze wereld is constant in beweging door mensen, auto's, slagbomen en allerlei andere voorwerpen met elk een eigen schaduw. Door in objecten te duiken kun je invloed hebben op deze wereld, om zo paden te creëren.

Release: 2024

Princess Peach Showtime!

Voor Nintendo was 2023 het jaar van Zelda, Mario en Pikmin. In 2024 is Princess Peach aan de beurt. Hoewel de prinses ook speelbaar is in Super Mario Bros. Wonder, pakt ze in Princess Peach Showtime! de hoofdrol. In het theater moet Peach verschillende kostuums aantrekken waar ze speciale krachten mee krijgt om de kwade Grape en haar Zure Tros te verslaan.

Release: 22 maart 2024

Prince of Persia: The Lost Crown

Het is veel te lang geleden dat er een nieuwe Prince of Persia is verschenen en in 2024 is het eindelijk weer zover. Deze keer speel je niet als de prins zelf, maar als krijger Sargon die Prince Ghassan moet redden. Ook Sargon krijgt de kracht om te tijd terug te draaien wanneer het fout gaat. Ideaal, omdat hij het tegen gevaarlijke monsters moet opnemen in deze 2d-actieplatformer.

Release: 18 januari 2024

Harold Halibut

De game Harold Halibut valt direct op door de titel, maar ook de unieke stijl. De op het verhaal gefocuste game is namelijk compleet met de hand gemaakt. In Harold Halibut volg je een ruimteschip dat 250 jaar geleden van de aarde is gevlucht om een nieuw thuis te vinden. Helaas belandde het schip in de oceaan van een vreemde planeet.

Release: 2024

Like a Dragon: Infinite Wealth

Inmiddels gaat de Yakuza-reeks verder onder de naam Like a Dragon, met in 2024 het nieuwste deel: Infinite Wealth. Voor het eerst stapt de game buiten Japan, want Infinite Wealth speelt zich ook in Hawaiï af. Dat belooft weer een hoop lolligheid, maar ook serieuze onderwerpen omdat een van de hoofdpersonages een kankerdiagnose heeft gekregen.

Release: 26 januari 2024

Thank Goodness You're Here!

Voor de ultieme lolligheid moet je bij Thank Goodness You're Here! zijn. In deze game speel je een ventje die opdrachtjes uitvoert in een klein Brits dorpje en daarbij voor een hoop chaos zorgt. Denk aan een zaterdagtekenfilm die tot leven komt in een game. 

Release: 2024

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.