© Unsplash

Apple snijdt iPhone-dieven de pas af met deze belangrijke nieuwe iOS-functie

Apple snijdt iPhone-dieven de pas af met deze belangrijke nieuwe iOS-functie

3 januari - 22:15

Apple heeft woensdag in de nieuwste bètaversie van iOS een anti-diefstalfunctie toegevoegd. Daardoor kunnen dieven iPhones niet meer zomaar met een toegangscode  ontgrendelen.

De tweede bètaversie van iOS 17.3 is woensdagavond uitgerold voor ontwikkelaars. Met deze update voegt Apple Secure Device Protection toe, een veiligheidsfunctie die het onmogelijk maakt om een iPhone te ontgrendelen, zelfs wanneer een dief toegang tot je toegangscode heeft. 

Wanneer Secure Device Protection aanstaat, kan je bepaalde functies enkel nog gebruiken na ontgrendeling met de Face ID-gezichtsherkenning of de Touch ID-vingerscan. Het gaat onder andere om het wissen van bestanden, het aan- en uitzetten van de verloren-modus en het gebruik van wachtwoorden in de iCloud-sleutelhanger. 

Moeilijker om je wachtwoord te veranderen

De functie maakt het ook moeilijker voor dieven om onder andere je Apple ID-wachtwoord te veranderen. Je moet namelijk een uur wachten voor je verder kan als Secure Device Protection aanstaat, behalve op bekende locaties zoals jouw huis of kantoor. 

De wachttijd komt bovenop de vereiste Face ID of Touch ID. Behalve bij het veranderen van je Apple ID-wachtwoord, geldt dit ook voor het veranderen van je toegangscode en het uitzetten van de ‘Zoek Mijn’-functie. Na het uur moet je bovendien weer Face ID of Touch ID gebruiken.

Alleen op iPhone

Secure Device Protection werkt momenteel alleen op iPhones en nog niet op iPads. Apple bracht ook de tweede bètaversies uit van macOS 14.3 voor Macs, WatchOS 10.3 voor de Apple Watch en tvOS 17.3 voor Apple TV.

Apple Music

Een andere nieuwe functie in de testversie van iOS 17.3 is dat je kan samenwerken met anderen aan afspeellijsten op Apple Music. Je kan er bijvoorbeeld met emoji op reageren. Die samenwerkfunctie zou eerst in iOS 17.2 zitten, maar werd voor de release uitgesteld. Het lijkt nu dus in de komende iOS-update te zitten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.