©Unsplash

Je iPhone is straks beter beschermd na diefstal - zo werkt het

Je iPhone is straks beter beschermd na diefstal - zo werkt het

12 december 2023 om 20:42
Laatste update: 13 december 2023 om 00:15

Apple komt met een extra manier om je gegevens te beschermen nadat je iPhone is gestolen. De dief heeft dan niet meer genoeg aan een toegangscode om belangrijke functies te kunnen gebruiken.

Maandagavond verscheen niet alleen iOS 17.2 voor iPhone-gebruikers, maar ook een testversie van de volgende update, iOS 17.3. Hierin voegt Apple de nieuwe functie Stolen Device Protection toe. Sommige functies van de iPhone zijn dan alleen na ontgrendeling met Face ID of Touch ID te gebruiken. 

Als de dief van je iPhone op een of andere manier ook je toegangscode weet, dan ben je meestal de klos. Maar de nieuwe functie Stolen Device Protection moet ervoor zorgen dat in zo’n situatie meer van je gegevens afgeschermd blijven. Voor bepaalde functies is in die modus namelijk Face ID-gezichtsherkenning of de Touch ID-vingerscan vereist.

Die verplichting geldt bijvoorbeeld voor het bekijken en gebruiken van wachtwoorden in de iCloud-sleutelhanger, het wissen van bestanden en instellen en het uitzetten van de verloren-modus. Voor dat soort zaken heeft de dief dan niet meer genoeg aan je toegangscode. 

Een uur wachttijd

Voor sommige handelingen is zelfs Face ID en Touch ID niet altijd genoeg, maar moet je ook nog een uur wachten om verder te kunnen gaan. Die extra beveiliging geldt onder meer bij het veranderen van de toegangscode van de iPhone, het aanpassen van je wachtwoord voor Apple ID en het uitzetten van Zoek Mijn of de Stolen Device Protection. Na een uur wachten is dan opnieuw Face ID of Touch ID vereist. De extra wachttijd geldt niet op bekende locaties, zoals thuis of op kantoor.

Op afstand aanzetten?

Of je de Stolen Device Protection nog op afstand kan aanzetten nadat je iPhone is gestolen, is nog niet duidelijk.

In de bètaversie van iOS 17.3 is de extra diefstalbescherming te vinden in de Instellingen onder Face ID. Wanneer Apple de volgende iOS-update uitbrengt, is nog niet bekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.