© Pexels

iPhones starten niet meer op na iOS-update: dit gaat er mis en zo los je het op

iPhones starten niet meer op na iOS-update: dit gaat er mis en zo los je het op

4 januari - 19:55 Laatste update: 21:58

De nieuwe iOS-betaversie die Apple deze week uitbracht, iOS 17.3 bèta 2, blijkt ervoor te zorgen dat sommige iPhones niet meer opstarten. Apple heeft daarom besloten de update terug te trekken. Ook is er een oplossing als jouw iPhone kampt met dit probleem.

Meerdere iPhone-gebruikers kwamen er na het downloaden van de nieuwste betaversie van iOS achter dat hun iPhone in een zogenaamde bootloop blijft hangen. Dit is een staat waarin de iPhone probeert op te starten, maar nooit het startscherm bereikt. In plaats daarvan schakelt de telefoon zichzelf weer uit en probeert hij opnieuw op te starten. Dit maakt hem dus onbruikbaar.

Oorzaak

Er wordt gespeculeerd dat de 'Tik op achterkant-functie' – die je een actie laat uitvoeren door op de achterkant van je iPhone te tikken - zorgt voor dit probleem.

Toch is het niet helemaal duidelijk of dit het probleem is en of het de enige oorzaak is, omdat sommige gebruikers die de functie uit hadden staan toch ook problemen kregen. De update zorgde voor problemen op de iPhone 12 tot en met de iPhone 15.

Herstelmodus

Apple heeft nu besloten de update in te trekken en bevestigt op zijn website dat dit komt doordat een klein aantal apparaten niet meer opstartte. Daarbij vermeldt het bedrijf ook de oplossing als je iPhone in deze staat terecht is gekomen.

Via de herstelmodus van je iPhone kan je een oudere iOS-versie opnieuw installeren, zoals 17.3 bèta 1. Je komt in deze modus door je iPhone op je computer aan te sluiten, kort de knop voor volume omhoog en dan voor volume omlaag in te drukken, en daarna de aan-/uitknop ingedrukt te houden. Tenzij je een back-up hebt gemaakt, verlies je helaas mogelijk wel een deel van je gegevens bij dit proces.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.