©Unsplash

Ouderlijk toezicht op iPad en iPhone mist een belangrijke optie

Ouderlijk toezicht op iPad en iPhone mist een belangrijke optie

6 januari - 14:00 Laatste update: 14:06

Zorgen dat je kinderen niet te lang op de iPad of iPhone spelen en kijken, dat is makkelijk te regelen via het Ouderlijk toezicht. Echter schort er iets aan die functie: het mist iets, waardoor je als ouder belangrijke berichten kunt kwijtraken of zelfs helemaal kunt missen.

Ouderlijk toezicht op iPad en iPhone maakt het mogelijk om verschillende regels in te stellen per kind. Misschien mag je oudere kind bepaalde apps wel gebruiken, of mag het dagelijks langer op de iPad dan je jongere kind. Het is allemaal in te stellen en zo weet je dat je kinderen de gadgets veilig kunnen gebruiken. Maar er is een optie die mist binnen deze functie, schrijft 9to5Mac.

Ouderlijk toezicht

Kinderen die de telefoon of tablet van hun ouders gebruiken, kunnen namelijk wel berichten verwijderen. Er is dan geen wachtwoord nodig en dat betekent dat je als ouder soms niet weet dat je kind allerlei berichten heeft weggegooid. Er is ook geen mogelijkheid om het verwijderen van berichten helemaal uit te schakelen. 

Het voordeel is dat er wel een ‘recent verwijderd’-gedeelte is, waardoor je kunt zien wanneer je kinderen iets hebben verwijderd. Echter is dat niet heilig: als kinderen weten dat deze functie er is, dan kunnen ze binnen die map ook berichten verwijderen. Zo kom je er nooit achter dat er berichten zijn weggedaan en mis je mogelijk belangrijke informatie. 

Verwijderde berichten

Mogelijk kan Apple er in een nieuwe update van Ouderlijk toezicht een wachtwoord opzetten, die map ‘recent verwijderd’. Er is een speciaal wachtwoord voor Ouderlijk toezicht en dat zou goed van pas komen. Het is dezelfde 'sleutel' die je kunt gebruiken om een kind toch toegang te geven tot een bepaalde app. Dat zou Apple dus hopelijk vrij makkelijk kunnen implementeren, zodat ouders geen berichten meer mislopen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.