©GE

Met deze 'revolutionaire' BBQ voor binnenshuis kun je elke dag barbecueën

Met deze 'revolutionaire' BBQ voor binnenshuis kun je elke dag barbecueën

7 januari - 20:54 Laatste update: 8 januari - 01:46

Geen tuin, geen goed weer en tóch BBQ’en - gewoon in de keuken. Dat kan met een nieuwe elektrische rookoven: de Smart Indoor Smoker. De Amerikaanse fabrikant GE heeft hem onthuld op de techbeurs CES en noemt het het een 'revolutionaire toepassing van technologie'.

Deze week worden honderden nieuwe gadgets gepresenteerd op de grote techbeurs CES 2024 in Las Vegas. Wil je als fabrikant opvallen, dan helpt het natuurlijk als je iets 'als eerste en enige in de wereld' hebt. Die claim doet de fabrikant GE Appliances, bekend van onder andere ovens, magnetrons, koelkasten en andere keukenapparatuur, met zijn nieuwe Smart Indoor Smoker.

Houtpellets

Deze slimme elektrische rookoven is volgens het bedrijf 's werelds eerste apparaat om veilig binnenshuis mee te barbecueën. De Indoor Smoker zet rook van echte houtpellets om in warme lucht, waarmee je eten wordt gegrild. Het werkt volgens GE met 'een fractie' van het aantal pellets vergeleken met een normale BBQ. 

Het apparaat werkt volgens GE veilig dankzij zijn Active Smoke Filtration-technologie, met een speciaal ontwikkeld katalysatorsysteem en actieve rookfiltratie. 

Thermometer en app

Het apparaat bevat ook een geïntegreerde thermometer, die je in het vlees kunt steken. De gadget is te bedienen via de SmartHQ-app, die je ook de juiste instellingen kan geven bij het vlees of de groenten die je wilt bereiden.

Je zult wel een 'rokerige geur' ruiken, maar volgens GE is dat normaal. "Actieve Rookfiltratie zorgt ervoor dat rook wordt omgezet in warme lucht. Door uw apparaat na elk gebruik schoon te maken, vermindert u de tijd dat aroma's blijven hangen."

Vijf rookniveaus

Je kunt de rookintensiteit en temperatuur aanpassen naar je voorkeur. Er zijn zes vooraf ingestelde voedselinstellingen en vijf verschillende rooksettings, zodat je volgens GE 'kunt experimenteren met rookniveaus totdat je je ideale smaak vindt'.

"Niet alleen vereenvoudigen we het rookproces, maar stellen we het ook open als kookmethode voor een heel nieuw publiek", aldus GE-topman André Zdanow in de aankondiging. Goedkoop is-ie niet: de Smart Indoor Smoker kost 999 dollar.