© Unsplash

iPhone die viel uit vliegtuig met weggeblazen deur intact gevonden

iPhone die viel uit vliegtuig met weggeblazen deur intact gevonden

8 januari - 14:14 Laatste update: 14:16

Het vliegtuig dat midden in de lucht een deur kwijtraakte was afgelopen week wereldnieuws. Wat blijkt nu: een iPhone die bij die vlucht naar buiten vloog heeft de val overleefd.

De telefoon werd teruggevonden door gameontwerper Seanathan Bates, die hem naast de weg zag liggen. Het toestel stond nog netjes in vliegtuigmodus en had een e-mail openstaan over het inchecken van bagage bij vlucht ASA182.

Dat is dezelfde vlucht waarbij midden in de lucht ineens een deur losliet en werd weggeblazen. In de stoelen naast de deur zat niemand, maar door het verschil in druk vlogen meerdere objecten naar buiten - waaronder dus de gevonden iPhone. De telefoon viel een kleine vijf kilometer naar beneden.

Bates belde na zijn vondst met de NTSB, de organisatie die vliegtuigongelukken onderzoekt om melding te doen. De medewerker die hij sprak zei "dat dit al de tweede telefoon was die is gevonden".

Had erger kunnen aflopen

De telefoon lijkt het ondanks zijn bizar lange val nog te doen, al is hij niet helemaal onbejegend ter aarde gekomen. Op een foto is te zien dat de kabel waarin het toestel zat is afgescheurd vlakbij de poort onderop, vermoedelijk omdat hij naar buiten is gezogen.

Volgens de NTSB hebben passagiers geluk gehad: als iemand naast de weggevlogen deur had gezeten, zou dat veel rampzaligere gevolgen hebben meegebracht. Niemand liep serieuze verwondingen op.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.