© Clicks

Dit iPhone-hoesje laat je typen zoals op je oude BlackBerry

Dit iPhone-hoesje laat je typen zoals op je oude BlackBerry

4 januari - 21:33 Laatste update: 6 januari - 10:47

De YouTubers MrMobile en Crackberry Kevin ergerden zich zo erg aan het toetsenbord op hun iPhone dat ze een nieuw bedrijf hebben opgericht: Clicks Technology. De startup komt met een hoesje waarmee je een fysiek toetsenbordje kunt gebruiken op je smartphone. Oftewel: net als vroeger op je BlackBerry.

Als je het Clicks-hoesje om je iPhone doet, verbind je hem met de oplaadpoort. Dat zorgt ervoor dat het hoesje geen bluetooth hoeft te gebruiken. Ook gaat het hoesje nooit leeg. En je iPhone kun je gewoon blijven opladen, omdat er aan de buitenkant van het hoesje een extra oplaadpoort zit.

De case heeft verlichte toetsen en een CMD-knop. Met deze knop kan je gemakkelijk snelkoppelingen gebruiken zoals CMD + H om snel naar het startscherm te gaan. Er komen bovendien nog meer functies aan via een app.

Plus- en minpunten

Een duidelijk nadeel van deze iPhone-case is dat het je smartphone een stuk groter maakt. Daar staat tegenover dat je scherm nu wel veel groter voelt als je aan het typen bent, omdat het toetsenbord niet meer je halve scherm bedekt. Bovendien is het hoesje een stuk minder groot dan een heel toetsenbord dat je anders met je mee moest dragen.

Een ander nadeel is dat er geen magneten in het hoesje zitten. Je kunt nog steeds draadloos opladen, maar niet alle accessoires met MagSafe klikken op de juiste plaats aan je iPhone vast.

Voor de iPhone 14 Pro en 15 Pro

Het hoesje is momenteel verkrijgbaar voor de iPhone 14 Pro en 15 Pro voor 139 dollar. Voor de iPhone 15 Pro Max kan je het hoesje alleen nog reserveren. De kleuren waarin het hoesje verkrijgbaar is, zijn geel en grijs. Of er ook een versie voor populaire Android-smartphones komt, is nog niet bekend.

En mis je na het zien van dit mobiele toetsenbordje je oude Blackberry, dan kun je de nieuwe speelfilm over de geschiedenis van Blackberry streamen bij onder meer Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.