©LG

Deze transparante LG-tv kan je binnenkort echt kopen

Deze transparante LG-tv kan je binnenkort echt kopen

8 januari - 18:57 Laatste update: 18:57

LG liet eerder transparante tv's zien, dit jaar is het bedrijf ook echt klaar om het doorzichtige tv-scherm op de markt te brengen – maar wel in de prijzige Signature-lijn.

LG laat al jarenlang transparante oled-tv's zien tijdens techbeurs CES in Las Vegas. Opvallend is het sowieso, om scherpe beelden te zien op een scherm waar je ook gewoon doorheen kan kijken. LG verkoopt de schermen zelf ook al jaren, maar alleen nog aan andere bedrijven: voor in de etalage van dure warenhuizen bijvoorbeeld. Dit jaar kan de consument ook zelf zo'n tv aanschaffen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het transparante scherm dat aartsrivaal Samsung liet zien.

De Signaturen OLED T werd door LG onthuld tijdens de CES, en het is een opvallend onopvallend model. De 77-inch televisie zit verwerkt in een strakke designkast. Als het scherm uit staat, lijkt het daarom gewoon op een stuk glas. Staat het scherm wel aan, dan kunnen er allerlei speciaal gemaakte kunstwerken worden getoond, met transparante achtergrond. Zo 'vul' je de kast met alles van een besneeuwd landschap, een volière met diepte of een aquarium. Ook zijn er speciale widgets, die als het ware in het luchtledige van de kast zweven.

Ook nuttig als 'echte' tv

Een transparante tv kijkt echter niet zo lekker als je gewoon een film of serie wil zien. Daarom zit er een contrastscherm in de tv: een zwarte achtergrond die omhoogkomt rollen als je gewoon ouderwets tv wil kijken. Dat oogt volgens The Verge prima, maar niet zo goed als de beste normale oled-tv's van LG uit de G-serie. Die bieden nog wat beter en vooral helderder beeld dan dit transparante model.

Net als de Signature OLED M van LG is ook dit transparante model 'draadloos'. Het scherm, ofwel de kast, moeten wel van stroom worden voorzien. Maar de rest van de aansluitingen zit in een draadloze box, die je verderop in de kamer kan plaatsen. Zo kun je je spelcomputers en settopboxen wegmoffelen, terwijl de OLED T de show steelt.

De tv wordt niet goedkoop, en vermoedelijk wat duurder dan die draadloze OLED M, met prijzen van 5500 tot bijna 30.000 euro. Of 'ie zo duur wordt als de oprolbare tv van een ton horen we later.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.