©Philips

Philips komt met een slim deurslot dat jou herkent aan je hand

Philips komt met een slim deurslot dat jou herkent aan je hand

8 januari - 20:29

Als het gaat om smart home-apparaten is Philips vooral populair met zijn Hue-app om slimme lampen mee te bedienen. Onlangs kwamen daar slimme Hue-beveiligingscamera's bij en nu komt Philips ook met een slim deurslot. Dat slot kun je bedienen zonder hem aan te raken. 

Philips brengt in samenwerking met Idlespace Technology een slim deurslot op de markt: eentje die je bedient door simpelweg je hand voor de sensor te houden. Het systeem analyseert je handpalm om je te herkennen en de deur te ontgrendelen. Vergelijkbaar dus met het scannen van je gezicht of vingerafdruk. In tegenstelling tot deze systemen, zal er in dit geval nooit een sjaal voor je gezicht zitten of je vinger net niet goed door de scanner worden herkend: je handpalm is nagenoeg altijd vrij.

Geen sleutel meer onder de mat

Naast het gemak van geen sleutels bij je te hoeven dragen of deze met blauwe vingers in de kou te moeten zoeken, heeft dit systeem nog een ander groot voordeel. Het zou namelijk ook een stuk veiliger zijn. Sleutels kun je tenslotte verliezen of kunnen door de verkeerde persoon worden nagemaakt.

Doordat het slot wordt ingesteld via een app op je smartphone, zou dit dus onmogelijk worden. Het systeem is namelijk aangesloten op je thuisnetwerk en valt vervolgens via stemcommando's te bedienen via de Philips-app Home Access.

"Met deze toegankelijke technologie introduceert Philips Home Access een product dat perfect aansluit bij de merkbelofte van Philips: er is altijd een manier om het leven beter te maken", aldus Jeroen Koster, hoofd van het programma huishoudelijke apparaten bij Philips.

Prijzig

Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer Philips dit nieuwe slimme slot in Europa op de markt brengt. In de aankondiging noemt het bedrijf nog alleen de VS en Canada, waar het slot omgerekend zo'n 400 euro kost. Dat is geen koopje, vergeleken met andere slimme deursloten

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.