©Samsung

Samsung Ballie is terug: schattig robot-balletje heeft verrassende nieuwe taak

Samsung Ballie is terug: schattig robot-balletje heeft verrassende nieuwe taak

9 januari - 12:08

Samsung onthulde vier jaar geleden al een bolvormig robotje, maar dat verscheen nooit. Nu is Ballie terug, als rijdende filmprojector.

Techbeurs CES moet gekke dingen hebben, dat hoort er een beetje bij. Precies vier jaar geleden was het gekke ding van Samsung de bolvormige robot Ballie. Het zou een soort huisdier/hulpje voor in huis moeten worden, maar kwam nooit echt in de winkel. Maar nu is Ballie terug, en hij lijkt inmiddels verrassend nuttig – natuurlijk middels AI.

In de video zien we hoe Ballie het huis bewaakt als het baasje niet thuis is. De kleine robot kan filmen dat het echte huisdier – de hond – de vuilnisbak ondersteboven keert. Ballie kan dat gewoon als tekstbericht naar het baasje sturen, en die kan in normale taal reageren: 'geef hem wat voer, en zet zijn favoriete video aan'. Dat voer komt uit een slimme hondenvoerbak. Maar die video dan?

Rijdende mini-projector

De video wordt door Ballie op de grond geprojecteerd, voor de poten van de hond. Als het donker wordt, zet Ballie de lichten aan. En als de baas thuis komt, projecteert het robotje 'welkom' op de vloer. Ook op de muur kan Ballie beelden projecteren, om een video-gesprek of gewoon een tv-scherm tevoorschijn te toveren. Zelfs video op het plafond is mogelijk, zoals een enorme sterrenhemel.

Ballie zou ook andere apparaten in huis kunnen bedienen, zoals de airco, de wasmachine en droger en meer. Vermoedelijk werkt dat gewoon via de Samsung Smart Things of de open smart home-standaard Matter.

Of Ballie nu wel echt in de winkel komt, is niet duidelijk. Samsung heeft weer geen prijs en beschikbaarheid gemeld, waardoor Ballie vooralsnog weer vooral een leuk CES-gekkigheidje lijkt, bedoeld om alle andere apparaten en functies van Samsung te tonen.

Lees meer nieuws van techbeurs CES 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.