Volkswagen stopt ChatGPT in auto's zodat je er soepeler mee kan praten

©Volkswagen

Volkswagen stopt ChatGPT in auto's zodat je er soepeler mee kan praten
9 januari om 15:55

Door ChatGPT toe te voegen aan zijn auto's, hoopt Volkswagen dat gesprekken met de spraakassistent intuïtiever aanvoelen.

Met de door ChatGPT verbeterde spraakassistent, kun je onder andere de temperatuur in de auto regelen of om informatie over allerlei onderwerpen vragen. Dankzij ChatGPT moeten deze gesprekjes natuurlijker aanvoelen dan nu het geval is.

Volkswagen belooft dat je geen app hoeft te downloaden of een account hoeft aan te maken, want ChatGPT werkt direct. De spraakassistent is te activeren door "Hey IDA" te zeggen, of via de knop op het stuurwiel. Om je privacy te beschermen worden alle vragen en antwoorden direct weer verwijderd.

Vanaf het tweede kwartaal van 2024 wordt ChatGPT in praktisch alle auto's van de fabrikant gestopt, waaronder de nieuwe Golf, Tiguan, Passat en de verschillende ID-wagens. Eerst in Europa, en wellicht later ook in de Verenigde Staten.

Niet de eerste fabrikant

Volkswagen is niet de eerste automaker die met ChatGPT aan de haal gaat. Mercedez-Benz en DS Automobiles waren eerder, maar deze bedrijven houden het vooralsnog bij kleinschalige testen. Volkswagen gaat er gewoon voor.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.