ASUS komt met een 'next level' laptop met twee OLED-touchscreens

©ASUS

ASUS komt met een 'next level' laptop met twee OLED-touchscreens
9 januari om 19:03
Laatste update: 9 januari om 19:03

Achter desktopcomputers werken veel mensen via meerdere beeldschermen, dus waarom achter een laptop niet? Met dat idee introduceert ASUS de Zenbook Duo. 

De Asus Zenbook Duo is niet de eerste laptop met twee schermen, maar het is wel de eerste laptop waarbij het tweede scherm niet inferieur is. Beide oled-schermen zijn 14 inch-touchscreens met 3K-resolutie en hebben een ververssnelheid van 120Hz.

Je kunt de Zenbook Duo als traditionele laptop gebruiken, want pas als je het toetsenbord loskoppelt komt het tweede scherm tevoorschijn. In de normale modus plaats je het toetsenbord bovenop het onderste scherm.

Achter de schermen vind je een standaard, zodat de twee schermen ook onafhankelijk van het toetsenbord rechtop blijven staan.

Specs

ASUS stelt dat de laptop met 1,35 kilo lekker licht is, maar dat blijkt zonder toetsenbord te zijn. Inclusief het bluetooth-toetsenbord weegt de Zenbook Duo 1,65 kilo.

Onder de kap zit maximaal een Intel Core Ultra 9-processor, 32GB werkgeheugen en 2TB SSD opslagruimte. De prijs van de laptop is nog niet bekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.