©Apple

Nieuwe iPads en MacBook Air op komst: dit kun je verwachten

Nieuwe iPads en MacBook Air op komst: dit kun je verwachten

06-12-2023 19:32 Laatste update: 19:33

Van de iPad Air, iPad Pro en MacBook Air kan je in maart nieuwe modellen verwachten. Met de upgrades hoopt Apple de sterk dalende verkoop van de iPads en Macs een halt toe te roepen.

De plannen van Apple zijn, zoals wel vaker, uitgelekt via Bloomberg-journalist Mark Gurman. Apple gaat volgens zijn bronnen 'rond eind maart' nieuwe versies uitbrengen van de iPad Air, iPad Pro en MacBook Air.

De upgrades zijn ook hard nodig omdat de tablets en computers van Apple de laatste tijd erg slecht verkopen. Afgelopen kwartaal nam de omzet uit de iPad-verkoop met 10 procent af, maar met de Mac-verkoop gaat het ronduit belabberd: een daling van 34 procent. Apple heeft vaker product aankondigingen in maart gedaan, waardoor de timing logisch klinkt.

iPad Air

De nieuwe iPad Air zou voor het eerst in twee formaten verschijnen: niet alleen 10,9 inch, maar ook 12,9 inch. Apple wil zo meer opties tegen verschillende prijzen aanbieden. Met de 12,9 inch iPad Air kunnen consumenten een groter scherm krijgen en hoeven ze niet voor de duurdere iPad Pro te kiezen. Deze strategie komt overeen met de koers die Apple volgt met de MacBook Air en MacBook Pro. 

iPad Pro 

De nieuwe iPad Pro krijgt OLED-schermen, goed voor bijvoorbeeld een breder kleurengamma. De iPad Pro krijgt de snelle M3-chip die onlangs bij de nieuwe MacBook Pro werd gelanceerd. 

Tegelijkertijd komen er vernieuwde versies van de Apple Pencil en het Magic Keyboard, waarmee een iPad Pro meer als een laptop is te gebruiken.

MacBook Air

De nieuwe MacBook Air wordt ook voorzien van een snelle M3-chip, maar dat is volgens Gurman waarschijnlijk de enige verandering. De laptop blijft verkrijgbaar in de maten 13 en 15 inch.

Later in 2024 verwacht

Komend voorjaar brengt Apple ook zijn Vision Pro-bril uit. Daarnaast komt het bedrijf volgens Gurman enkele maanden later met een nieuwe versie van de Apple Watch met een bloeddrukmeter en een nieuwe iPad Mini.

In het najaar worden ook een nieuw instapmodel iPad, de nieuwe iPhone 16's en nieuwe AirPods verwacht.

Lees hier meer Apple-nieuws.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.