©Ultrahuman

Healthy home: deze tracker houdt de gezondheid van je huis in de gaten

Healthy home: deze tracker houdt de gezondheid van je huis in de gaten

9 januari - 16:55

De Ultrahuman Home oogt als een Apple TV of Mac mini, maar zit vol met sensoren om te zien hoe het met je huis gaat.

Ultrahuman ken je mogelijk van zijn slimme ringen. Het Indiase bedrijf biedt de Ring AIR aan die je slaap en activiteit meet, om vervolgens via de app tips te geven over hoe jij je gezondheid kunt verbeteren. De Ultrahuman Home moet iets soortgelijks voor je huis doen.

Het kastje meet het licht in de kamer waar die is geplaatst, net als de kwaliteit van de lucht, herrie, luchtvochtigheid en rook. In de app krijg je vervolgens scores en tips over hoe je deze scores kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door extra te luchten.

Automatisering van je huis

Ultrahuman vertelt tegen website Techcrunch dat het apparaat later ook je huis kan aansturen, door bijvoorbeeld de ventilatie in te schakelen als de luchtkwaliteit achteruit gaat of dat de perfecte temperatuur voor in de slaapkamer automatisch wordt ingesteld.

Het idee is tevens dat de data van de Ultrahuman Home en de slimme ring van het bedrijf worden gecombineerd, om je zo specifiekere tips te geven voor het verbeteren van je slaap of productiviteit.

Een enkele Ultrahuman Home, die één kamer in de gaten houdt, kost 349 dollar en is vanaf juli verkrijgbaar. Je hebt geen abonnement nodig om het apparaat te gebruiken.

Lees meer nieuws van techbeurs CES 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.