©Variety

De makers van The Last of Us hebben groot nieuws over seizoen 2

De makers van The Last of Us hebben groot nieuws over seizoen 2

9 januari - 20:20

De opnames van het tweede seizoen van de HBO-serie van The Last of Us gaan binnenkort van start. De makers van de populaire serie, een verfilming van de bekende gamereeks, hebben nu onthuld wie de belangrijke rol van Abby speelt in seizoen 2. 

Kaitlyn Dever, bekend van No One Will Save You en Booksmart, speelt de rol van Abby in het nieuwe seizoen van The Last of Us. Dat hebben de producers van de serie Craig Mazin en Neil Druckmann gezegd tegen Variety. "We zoeken naar acteurs van wereldklasse die de zielen van de personages in het bronmateriaal belichamen", zeggen ze in een toelichting.

Ze omschrijven het personage Abby als "een ervaren soldaat wiens zwart-wit kijk op de wereld wordt uitgedaagd als ze wraak zoekt voor de mensen van wie ze hield". 

Dever en Druckmann werkten trouwens al eens samen: de actrice speelde Cassie, de dochter van Nathan Drake, in de epiloog van Uncharted 4, waarvan Druckmann een van de regisseurs was.

Groot aantal Emmy-nominaties

Het eerste seizoen van The Last Of Us, met als acteurs onder andere Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie, werd lovend ontvangen en is een van de grootste recente hits op HBO Max. De serie kreeg maar liefst 24 Emmy-nominaties.

Seizoen 2 van The Last of Us verschijnt naar verwachting in de loop van 2025.

Blijf op de hoogte: volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.