©ramseyackad

Tesla Cybertruck in de problemen door Koning Winter?

Tesla Cybertruck in de problemen door Koning Winter?

9 januari - 21:31 Laatste update: 22:01

In een veelbekeken filmpje is te zien hoe een Tesla Cybertruck ogenschijnlijk vast kwam te zitten in de sneeuw. Betekent dit dat de elektrische pick-up van Tesla niet goed bestand is tegen het winterweer?

Een Instagram-gebruiker plaatste deze week een filmpje waarin een Tesla Cybertruck te zien is die er niet in slaagt om een besneeuwde oprit op te rijden. De video werd al ruim 4 miljoen keer bekeken. In december doken ook al vergelijkbare beelden op. Betekent dit dat de elektrische pick-up, die door Elon Musk de 'ideale auto voor een apocalyps' wordt genoemd, toch niet zo veelzijdig is?

Eerst moet gezegd worden dat de Cybertruck standaard geleverd wordt met all-terrain banden. Die zijn in theorie geschikt voor elk terrein, maar kunnen niet tippen aan echte winterbanden. Veel gebruikers op Instagram reageerden dan ook kritisch op de post. Volgens hen zou een pick-up van een ander merk zonder winterbanden of kettingen ook vast raken.

Onervaren chauffeurs

Een andere opmerking die techsite Electrek maakt is dat de meeste kopers van de Cybertruck nog geen ervaring hebben met pick-ups, in tegenstelling tot veel Amerikanen die loyaal zijn aan hun geliefde Ford F-150 of Dodge Ram. Daardoor kunnen vaker inschattingsfouten gemaakt worden die een meer doorgewinterde pick-upchauffeur niet zal maken. 

Daar komt nog eens bovenop dat de Tesla Cybertruck momenteel vooral in Californië en Texas wordt geleverd. Vooral in die eerste Amerikaanse staat valt er niet veel sneeuw. Californiërs die er even op uit trekken met hun Cybertruck, zullen daardoor nog sneller in de problemen komen dan hun evenknie uit andere staten.

Kortom: hoewel het best grappig is dat een Cybertruck niet door een paar tiental centimeter sneeuw raakt, betekent dat eigenlijk niet zo veel. Op papier lijkt de elektrische pick-up van Tesla immers geen doetje. Toch zijn er behoorlijk wat Elon Musk-critici die van elke gelegenheid gebruik maken om het merk Tesla onderuit te halen.

Meer nieuws over elektrische auto's.