©Lucasfilm

This is the Way: Mando en Baby Yoda krijgen eigen film

This is the Way: Mando en Baby Yoda krijgen eigen film

10 januari - 09:20

‘Baby Yoda’ Grogu en The Mandalorian maken de stap naar het grote scherm. Het duo krijgt een eigen film, geregisseerd door Jon Favreau, die ook de serie ontwikkelde.

De nieuwe film draagt simpelweg de titel The Mandalorian & Grogu en gaat dit jaar in productie, maakt Lucasfilm bekend. "Ik heb al graag verhalen verteld die zich afspeelden in de rijke wereld die George Lucas heeft gemaakt," zei Favreau. "Het vooruitzicht om de Mandalorian en zijn leerling Grogu naar het grote scherm te brengen is buitengewoon spannend." Volgens Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy leent het nieuwe deel rond Din Djarin en Grogu zich perfect voor het grote scherm.

Terug van series naar films

Het lijkt er steeds meer op dat Star Wars de nadruk op series weer wat bijstelt richting film. Na de verschijning van The Rise of Skywalker in 2019 zijn er alleen nog maar series rond Star Wars verschenen. Hoewel The Rise of Skywalker met een omzet van ruim 1 miljard dollar een redelijk financieel succes was, werd de film door veel fans en critici neergesabeld vanwege het wankele verhaal. Bovendien brachten eerdere Star Wars-films meer geld in het laatje.

Inmiddels heeft Star Wars zich herpakt met de verschillende series, waarbij vooral de avonturen van The Mandalorian en Grogu zijn opgevallen. Toch hebben de series vooral de onbelichte gebieden tussen bestaande films en verhalen belicht. Een nieuw tijdperk is nog niet aangesneden: dat moet de komende jaren gaan gebeuren. The Mandalorian en Ahsoka spelen zich bijvoorbeeld nog af tussen delen zes en zeven, terwijl het geprezen Andor de tijd tussen delen drie en vier invult.

Nieuwe films op komst

Om een herhaling van zwabberende verhaallijnen te voorkomen, heeft Lucasfilm onlangs één persoon eindverantwoordelijk gemaakt voor het hele verhaal. Dave Filoni, maker van onder meer Ahsoka en belangrijk bij The Mandalorian, moet zorgen dat toekomstige films wel allemaal met elkaar stroken.

Naast The Mandalorian & Grogu zijn er meer Star Wars-films op komst. Voor 2026 staat een film gepland die zich vijftien jaar na The Rise of Skywalker afspeelt, met opnieuw een verschijning van Rey. De regie van die film is in handen van Oscar-winnaar Sharmeen Obaid-Chinoy. Verder werken Indiana Jones-regisseur James Mangold en Dave Filoni zelf ook aan nieuwe Star Wars-films.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.