©Propstore Auctions

Star Wars-fan koopt hoofd van C-3PO: dit enorme bedrag betaalde hij

Star Wars-fan koopt hoofd van C-3PO: dit enorme bedrag betaalde hij

10-11-2023 16:01

Bij een veiling is het goudkleurige, glimmende hoofd van C-3PO uit Star Wars verkocht. Acteur Anthony Daniels, die de rol nog steeds vertolkt, zag het hoofd bijna 8 ton opbrengen.

Daniels besloot een deel van zijn persoonlijke Star Wars-verzameling te koop aan te bieden, via veilinghuis Propstore Auctions. Het topstuk was het hoofd van de bekende protocol droid, dat 500.000 tot 1 miljoen pond moest opbrengen. Het winnende bod kwam uiteindelijk op 785.978 euro. Het is trouwens niet bekend wie het hoofd heeft gekocht.

De acteur is blij dat het hoofd van Threepio nu een nieuw thuis krijgt. "Ik bedacht me dat deze spullen niet ongeliefd zijn, maar ze worden niet bekeken – we hebben ze niet in de woonkamer rondslingeren", zegt Daniels tegen de BBC. "Vind ik het jammer om er afscheid van te nemen? Nee, ik geniet ervan dat mensen het koesteren en het tentoonstellen."

Origineel scenario ook verkocht

Daniels biedt bijna 200 stukken aan via het veilinghuis, waaronder een origineel scenario van de eerste Star Wars-film en onderdelen van de originele Millennium Falcon. "Die stukken van de Millennium Falcon heb ik van een vreugdevuur gered bij de Elstree Studios toen de productie van Return of the Jedi klaar was", aldus Daniels. De onderdelen moeten bij elkaar 9000 pond opbrengen.

De 77-jarige acteur vertolkt de rol van C-3PO al sinds de eerste Star Wars-film uit 1977, en klimt nog steeds in het pak. In de meest recente Star Wars-serie Ahsoka komt C-3PO voor, en Daniels heeft bevestigd dat hij ook nu weer gewoon in het pak zit.

Lees meer nieuws over Star Wars