©Apple

Netflix moet niets hebben van de Apple Vision Pro: 'Kijk maar in de browser'

Netflix moet niets hebben van de Apple Vision Pro: 'Kijk maar in de browser'

17 januari om 23:55
Laatste update: 18 januari om 00:07

Netflix wil in tegenstelling tot andere grote streamingdiensten geen eigen app voor de aanstaande Apple-bril Vision Pro maken. De grootste streamingdienst ter wereld ziet niets in de mixed reality-headset.

Netflix is niet van plan een eigen Vision Pro-app te maken of zelfs maar zijn bestaande iPad-app geschikt te maken voor de Apple-bril. De streamingdienst zegt tegen Bloomberg dat gebruikers van de nieuwe Apple-headset zijn films en series maar via de browser moeten bekijken. "Onze abonnees kunnen genieten van Netflix in de webbrowser op de Vision Pro", aldus een Netflix-woordvoerder.

Op de peperdure gadget ontbreekt op deze manier een app voor de populairste streamingdienst van allemaal. Gebruikers van de Apple-bril kunnen straks dus niet voor vertrek een Netflix-serie offline downloaden op het apparaat om die in het vliegtuig te bekijken.

Pre-orders starten vrijdag

De Vision Pro is in de VS vanaf 2 februari verkrijgbaar en de pre-orders beginnen vrijdag. Het eerste compleet nieuwe Apple-apparaat in jaren is nog erg prijzig: 3499 dollar. Wanneer de Vision Pro naar meer landen komt, is nog niet precies duidelijk.

Eigen apps en iPad-apps aanpassen

De Vision Pro krijgt nieuwe apps voor het besturingssysteem van de headset, visionOS, die speciaal zijn ontwikkeld voor de interface van de bril. Daarnaast kunnen bestaande iPad-apps met wat aanpassingen ook de Vision Pro ondersteunen. 

Dat Netflix niet eens bereid is de relatief eenvoudige iPad-stap te zetten, toont volgens Bloomberg dat de streamer een erg afwachtende houding aanneemt. Eerder maakte Netflix wel een eigen app voor de Quest VR-brillen van Meta, maar die is ook al jaren niet bijgewerkt.

Concurrenten wel aanwezig

Op de Vision Pro verschijnen naast Apple TV+ wel apps van onder meer Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en ESPN. Er zijn meer dan 150 3D-films van grote studio's op de headset te bekijken, waaronder populaire films als Dune, Spider-Man: Into the Spider-Verse, The Super Mario Bros. Movie en Avatar: The Way of Water.

Meer weten over de Apple Vision Pro? Volg onze updates.