Goed nieuws: AI-functies van de Galaxy S24 komen naar de S23

© Samsung

Goed nieuws: AI-functies van de Galaxy S24 komen naar de S23
18 januari om 14:08

Meerdere nieuwe AI-functies in de Samsung Galaxy S24 zijn via een software-update ook te gebruiken op de S23-reeks van vorig jaar.

Hoewel de Galaxy S24-telefoons nieuwe hardware hebben, moeten ze het vooral hebben van de ingebakken Galaxy AI. Deze kan bijvoorbeeld telefoongesprekken live vertalen, je foto’s bewerken en chatberichten voor je opmaken.

Verstopt in een persbericht verklapt de telefoonmaker dat sommige van deze AI-functies ook naar de Galaxy S23 van vorig jaar komen. Desgevraagd vertelt een woordvoerder aan Engadget dat "ze er naar uitkijken om de Galaxy AI-ervaring naar de Galaxy 23-reeks te brengen, waaronder ook de S23FE, Z Fold 5 en Z Flip 5 en Tab S9 in de eerste helft van dit jaar."

Welke functies onduidelijk

Het is onduidelijk welke AI-functies precies naar de S23 worden gebracht. Het zou kunnen gaan om het volledige aanbod, of een selectie uit wat de S24 kan. Dat laatste lijkt vanzelfsprekender, gezien de Galaxy AI het grote verkooppunt van de nieuwe telefoons is.

We moeten ook nog zien in hoeverre de S23 de AI-functies goed kan draaien. De nieuwe chips in de S24 zijn geoptimaliseerd om zo goed mogelijk AI-berekeningen uit te voeren.

Kijk ook onze eerste indruk van de Galaxy S24 en luister onze podcast.