© Ixxi

Dit Nederlandse bedrijf wil je maandelijks nieuwe foto's voor aan de muur sturen

Dit Nederlandse bedrijf wil je maandelijks nieuwe foto's voor aan de muur sturen

18 januari - 15:51 Laatste update: 16:10

Het Nederlandse fotobedrijf IXXI start een abonnementsdienst voor je foto’s: iedere maand krijg je automatisch een collectie toegestuurd van wat je zoal hebt geschoten.

Voor 19 euro per maand krijg je tien van je foto’s toegestuurd, bij een abonnement van 10 euro per maand krijg je die foto’s iedere twee maanden. Die kun je vervolgens aan de muur hangen zoals bij andere IXXI-collages, of je kunt ze vastklikken in een bijbehorend fotoblok of bevestigen in een speciaal daarvoor bestemd boek. De fotodrukker belooft dat de abonnementsdienst goedkoper is dan wanneer je los foto's zou bestellen: per jaar besparen klanten 75 euro.

Het bedrijf biedt al langer de mogelijkheid om foto’s los op die manier te bestellen, maar het abonnement moet als stok achter de deur dienen zodat je ook daadwerkelijk dat fotoboek gaat maken dat je al jaren in gedachten hebt. Iedere één of twee maanden krijg je een reminder in je mailbox om nieuwe foto’s op te sturen. "We proberen het wel redelijk te houden, dus als je een keer vergeet dan bewaar je daar de credits gewoon voor", vertelt CEO Thomas Beguin aan ons.

Geen fotoboek meer weggooien

"Het leuke is ook dat het niet kan misgaan. Als je een fotoboek of een canvas drukt en de relatie gaat uit met iemand die daar op staat, dan kun je hem weggooien. Maar met onze foto’s kun je de collage blijven aanpassen en actueel maken."

Er zijn ook andere initiatieven voor een foto-abonnement - de website Klikkie levert bijvoorbeeld voor 8 euro per maand tien foto’s in je brievenbus. Het alternatief van IXXI moet het hebben van het speciale bevestigingssysteem: daarmee klik je de foto’s aan elkaar in een raster dat je aan de muur kunt bevestigen, waardoor je niet steeds lijsten hoeft te wisselen.