© Polestar

Je Polestar vertelt voortaan wanneer je hem duurzaam kunt opladen

Je Polestar vertelt voortaan wanneer je hem duurzaam kunt opladen

18 januari - 16:38

Een nieuwe app voor elektrische Polestar-auto’s kan je vertellen wat het beste moment is om je auto op te laden met duurzame energie.

De app laat op het dashboard van je auto zien op welke tijden je het beste kunt opladen om dan hernieuwbare energie te gebruiken. Daarbij zie je meerdere opties: wie op een bepaalde dag om 13:00 uur oplaadt krijgt dan bijvoorbeeld 100 procent hernieuwbare stroom, waarna dat percentage om 15:00 uur naar beneden loopt naar 75 procent.

Naast de huidige dag laat de app je ook een dag vooruitblikken, zodat je weet of het dan een betere dag is om je auto op te laden. Daarbij wordt vermoedelijk gekeken naar bijvoorbeeld de weersverwachting van die dag om een inschatting te maken. Polestar benadrukt dat de app daarmee helpt het energienet te balanceren.

Smartphone-app omgebouwd

De nieuwe Polestar-app is samen met energieleverancier Vandebron gebouwd. Zij hadden al eerder een zelfstandige smartphone-app gebouwd die voorspeld wanneer je het meeste groene stroom opwekt. De technologie daarachter is nu geïntegreerd in het dashboard van de Polestar-auto’s.

Polestar heeft plannen om hun elektrische auto’s op te laden met de overtollige stroom van zonnepanelen. Hierdoor kan de auto als thuisaccu worden gebruikt om ook het huis van stroom te voorzien zodra het donker begint te worden.

Lees meer over elektrische auto's.