©Tesla

Kan een Tesla Cybertruck 5000 kilo trekken?

Kan een Tesla Cybertruck 5.000 kilo trekken?

20 januari om 10:02
Laatste update: 21 januari om 12:04

Tesla Cybertruck is een flinke bolide: met zijn gewicht van 3.000 kilo is het een bakbeest. Het is een elektrische auto en die kunnen vaak goed trekken. Echter heeft Tesla wel eens iets overschat met zijn auto's. Het is dan ook de vraag of de beloofde 4.990 kilogram trekkracht realistisch is. Een YouTuber besloot het uit te testen.

YouTuber Zack Nelson, bekend als JerryRigEverything, is eigenlijk bekend van het krassen, branden en met zand bestrooien van smartphones om te controleren waar ze tegen bestand zijn. Maar hij test nu ook op andere manieren of bedrijven de belofte waarmaken. Zo liet hij een Cybertruck van Tesla een aanhangwagen met daarop een Hummer trekken om te kijken hoe ver hij kwam tot de batterij leeg was. De Cybertruck is een dual motor all wheel drive en de batterij was op 100 procent. De test werd gedaan bij een temperatuur rond het vriespunt.

Trekkracht Tesla Cybertruck

De Tesla kwam goed weg met de zwaar beladen aanhanger en wist uiteindelijk vrij lang door te rijden: 145 kilometer maar liefst. Tesla maakt de trekbelofte dus wel waar, wat goed is om te weten. Recent heeft het merk nog een de actieradius van auto’s aangepast nadat hierover klachten binnenkwamen van chauffeurs die aantoonden dat het helemaal niet zoveel was als werd beloofd. Nu zijn er veel verschillende factoren die hierbij een rol spelen, maar Tesla heeft het aangepast, dus blijkbaar zat er toch wel wat in. 

De trekkracht van Cybertruck hoeft in ieder geval niet te worden aangepast, want die wordt op de website van Tesla goed geadverteerd op 4.990 kilo. Je kunt de test zelf nog niet doen, want Cybertruck mag nog niet in Europa worden verkocht. De elektrische pick-up truck is bovendien niet heel goedkoop: het hoekige gevaarte kost 100.000 dollar en heeft drie motoren en een actieradius van 515 kilometer. Tenzij je er een flinke Hummer mee trekt dus.

Wil je meer weten over elektrisch rijden? Lees dan ook het artikel over de Tesla met zonnedak.