©Pexels

iOS 17.3 verschenen: deze update beschermt je iPhone beter bij diefstal

iOS 17.3 verschenen: deze update beschermt je iPhone beter bij diefstal

22 januari - 20:34 Laatste update: 20:53

Apple heeft de nieuwste versie van iOS uitgebracht: iOS 17.3. Deze update maakt het voor dieven moeilijker om op een gestolen iPhone toegang te krijgen tot gevoelige gegevens en instellingen. Ook wordt het met deze update makkelijker om je iPhone te koppelen aan de televisie in je hotelkamer.

De belangrijkste nieuwe functie van iOS 17.3 is de mogelijkheid om voor bepaalde functies en instellingen je toegangscode uit te schakelen. Die kun je alleen aanpassen met je gezicht (FaceID) of je vingerafdruk (TouchID). Dat voorkomt dat iemand die je iPhone heeft gestolen en jouw toegangscode weet, bij zeer gevoelige gegevens kan, zoals je wachtwoorden. Deze functie moet je wel zelf eerst inschakelen.  

Aangezien mensen steeds gevoeligere informatie beheren via apps, vormt ongewenste toegang een steeds groter risico. Eerder maakte The Wallstreet Journal het al eens pijnlijk duidelijk hoe kwaadwillenden met de toegangscode vrijwel ongelimiteerde toegang krijgen tot alle functies op je telefoon.

AirPlay in de hotelkamer

Voor de reizigers onder ons die hun Google Chromecast of HDMI-kabeltjes meenemen in hun koffer, dat is straks niet langer nodig. Tenminste, als je iPhone de nieuwste versie van iOS gebruikt en de tv op je hotelkamer ook is uitgerust met de eigenschap om dit signaal te ontvangen. Volgens Apple is dat een kwestie van tijd, waardoor je straks je favoriete serie kan bingen vanuit je hotelkamer.

Het verbinden met de televisie wordt nu in ieder geval een stuk gemakkelijker. Zo hoef je alleen nog een code te scannen die op de tv verschijnt, waarna er automatisch verbinding wordt gemaakt met je telefoon.

Democratisch DJ'en

Met de nieuwe iOS-versie kun je ook vrienden uitnodigen om deel te nemen aan hun playlist bij Apple Music. Hierdoor kan iedereen favoriete nummers toeovegen, anders indelen of helemaal verwijderen. Precies, zo wordt DJ'en een stuk democratischer. Je zult dus wel een beetje selectief moeten blijven over wie je precies uitnodigt.

Daarnaast kun je emoji-reacties plaatsen bij ieder nummer in je playlist, waardoor er dus meer interactie ontstaat tussen de luisteraars. Of je hiermee ook kunt stemmen op de volgorde van de nummers in je playlist is niet duidelijk, maar het zou een gemiste kans zijn.

Overige veranderingen

Verder heeft Apple ook een nieuwe wallpaper onthuld ter gelegenheid van zijn Black Unity-collectie. Deze collectie omvat overigens ook een nieuwe sportband, een nieuwe 'face' voor je Apple Watch en dus de wallpaper. Om toegang te krijgen tot dit artistieke werk, moet je bij het selecteren van je achtergrond even zoeken naar de de 'Unity'-sectie.

Tot slot bevat de update naar iOS 17.3 nog een reeks algemene verbeteringen, zoals een verbeterde valdetectie op alle iPhone 14 en iPhone 15-modellen. Ook is het bekijken van je garantie in de instellingen iets overzichtelijker geworden, zodat je beter op de hoogte bent van je dekking op alle apparaten.

Meer nieuws over Apple: de nieuwe Apple-bril Vision Pro wordt veel beter verkocht dan verwacht.