Philips Hue komt met nieuw lichtsnoer voor filament-lampen en nieuwe wandlampen

©Signify

Philips Hue komt met nieuw lichtsnoer voor filament-lampen en nieuwe wandlampen
23 januari om 19:48
Laatste update: 23 januari om 19:48

Philips Hue heeft weer een aantal nieuwe producten onthuld, waaronder een modern-retro lichtsnoer voor de filamentlampen en een nieuwe wandlamp.

Het aanbod van Philips Hue-lampen wordt steeds uitgebreid. Nu heeft het bedrijf weer nieuwe lampen en accessoires aangekondigd, waaronder het nieuwe koord voor filamentlampen. Dat snoer is er volgens Hue-maker Signify als speciaal gemaakt als aanvulling op de Hue filamentlampen, slimme led-lampen met het uiterlijk van een ouderwetse draadlamp. Het snoer kan bijvoorbeeld boven een salon- of eettafel worden gemonteerd, en is er in zwart of wit en in twee maten. Het snoer is vanaf februari exclusief verkrijgbaar op philips-hue.com, voor 60 euro in de maat M en 70 euro voor de maat L.

Verder nieuw is de Hue Dymera, een wandlamp met ingebouwd led-licht dat omhoog en omlaag op de muur schijnt. De lampen zijn afzonderlijk regelbaar. De Philips Hue Dymera-wandlamp is weerbestendig en kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden. De Dymera-lampen zijn vanaf eind februari beschikbaar voor 220 euro per stuk.

Hue secure starter-kit en meer plafondrails

Hue kwam in 2022 al met het Perifo-systeem voor modulaire wand- en plafondlampen. Die kunnen flexibel op die rails worden gemonteerd, en nu zijn er meer koppelstukken voor het systeem. De nieuwe Hue Perifo T-connector maakt rails in drie verschillende richtingen mogelijk. De Hue Perifo flexibele connector is naar eigen inzicht te buigen, zodat je niet meer gebonden bent aan hoeken van 90 graden, maar ook groter of kleiner de bocht om kan. De nieuwe connectors verschijnen binnenkort voor 35 euro per stuk.

En dan is er nog de Philips Hue Secure camera starterkit, een pakket met daarin de nieuwe Hue-beveilgingscamera en twee witte contactsensoren, twee standaardlampen met wit en gekleurd licht met E27-fitting en een Hue Bridge. Dat pakket is nu verkrijgbaar voor 400 euro. Ook is de Philips Hue Secure verstraler met beveiligingscamera nu verkrijgbaar voor 350 euro: da's de grote lamp voor boven de garage- of achterdeur.

Meer over Philips Hue: een slim slot dat je aan je hand herkent.