©Creative Commons/Sandra Becker

Veertig jaar Macintosh: hieperdepiep en herinneringen

Veertig jaar Macintosh: hieperdepiep en herinneringen

24 januari - 17:04

Het is deze week 40 jaar geleden dat Apple de Macintosh introduceerde. De personal computer was commercieel geen kassucces maar zijn invloed is vandaag nog steeds voelbaar. We staan er uitgebreid bij stil.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Vandaag precies 40 jaar geleden werd de eerste Apple Macintosh verkocht. De Macintosh 128k was met zijn alles-in-één-ontwerp, kleine schermpje en vriendelijke uiterlijk het startschot van een hele reeks computers die het 'anders' deden. We staan uitgebreid stil bij allerlei mijlpalen van de Mac, ook op persoonlijk vlak.

Verder probeert Netflix ons weer meer te laten betalen, verrast OnePlus met nieuwe toestellen en kun je je fatbike toch weer wel verzekeren.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsors:

BUNNI helpt zzp'ers met hun boekhouding: handige tools, chat met experts en hulp met je aangifte. Kost 10 euro per maand, maar je krijgt van ons twee maanden cadeau via bunni.nl/bright

Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Tips uit deze aflevering:

Trailer: Constellation, weer een sci-fi serie op Apple TV+, met hoofdrol voor Naomi Rappace. In een ruimtestation gebeurt een ongeluk en eenmaal terug op aarde gaat het met haar helemaal mis.

Serie: Reacher op Prime Video. Het tweede seizoen is nu helemaal te bekijken. Heerlijk laagdrempelige serie rond de enorme Reacher, die evenveel spieren als moraal heeft. Hij slaat eerst en stelt dan pas vragen, en veel ingewikkelder wordt het ook niet.

Action Button Shortcut: dit recept is ingesteld op camera of mute, op basis van oriëntatie van de telefoon. Dat kan je natuurlijk zelf aanpassen, zodat je verschillende handelingen in verschillende apps kan koppelen aan verschillende oriëntaties van je iPhone. Handig!