©Apple TV+

Masters of the Air – van de makers van Band of Brothers – nu op Apple TV+

Masters of the Air – van de makers van Band of Brothers – nu op Apple TV+

26 januari - 08:49

De nieuwste prestige-serie van Apple is vanaf nu te bekijken. De oorlogsserie van de makers van Band of Brothers richt zich op de 100th Bomb Group van de Amerikaanse luchtmacht.

De eerste twee afleveringen van Masters of the Air zijn nu beschikbaar op Apple TV+ en duren ongeveer een uur. De serie wordt net als Band of Brothers en Saving Private Ryan geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks, die elkaar gevonden hebben in een fascinatie met de Tweede Wereldoorlog. Opvallend: de vorige series in deze trant, met ook The Pacific, werden door Spielberg en Hanks voor HBO gemaakt – nu is dus voor Apple gekozen.

'Klassieke tv in topvorm'

Waar Band of Brothers zich richtte op de paratroepers, draait Masters of the Air om de bemanning van Amerikaanse bommenwerpers. De serie heeft een flinke cast, met als bekendste naam Austin Butler, die eerder de show stal als Elvis in de gelijknamige film uit 2022 – en dat zuidelijke accent is 'ie nog steeds niet kwijt. Ook de nieuwe Doctor Who, Ncuti Gatwa, speelt een rol, net als Callum Turner, bekend van de Fantastic Beasts-films.

Masters of the Air wordt door recensenten positief ontvangen: het zou weer 'klassieke tv' in zijn beste vorm zijn, schrijft The Guardian. De serie zal bestaan uit negen afleveringen; na de eerste twee van vandaag verschijnt er elke vrijdag een nieuwe.

Meer over Apple TV+, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.