©Netflix

Netflix versus Apple TV+ tijdens de Oscars: beide nominatie voor beste film op zak

Netflix versus Apple TV+ tijdens de Oscars: beide nominatie voor beste film op zak

23 januari - 16:33

De films Killers of the Flower Moon en Napoleon bezorgen Apple TV+ maar liefst 13 Oscar-nominaties, maar Netflix mag de meeste nominaties voor een streamingdienst op zijn naam schrijven.

Killers of the Flower Moon is tien keer genomineerd, voor onder andere beste film. De film van Martin Scorsese was tijdelijk in de bioscoop te zien, maar stream je nu exclusief op Apple TV+. Napoleon is genomineerd voor drie Oscars en is binnenkort te kijken via de streamingdienst.

Daarmee heeft Apple TV+ dertien nominaties te pakken, maar Netflix gaat daar overheen met achttien nominaties. Netflix-film Maestro, over het leven van Leonard Bernstein (zeven nominaties) is ook genomineerd voor beste film. Apple en Netflix staan tijdens de uitreiking later dit jaar dus recht tegenover elkaar.

In 2022 heeft CODA van Apple TV+ als eerste film van een streamingdienst de Oscar gewonnen voor beste film. Of dit jaar weer een streamingdienst met deze prijs naar huis gaat, is vanwege de sterke concurrentie twijfelachtig. Onder andere Barbie, Oppenheimer, Past Lives en Anatomy of a Fall zijn ook genomineerd.

Meer Netflix-films

Nimona van Netflix is genomineerd voor beste animatiefilm. Actrices Jodie Foster en Annette Bening zijn genomineerd voor hun rollen in de Netflix-film Nyad. Ook Netflix-producties Society of the Snow, The Wonderful Story of Henry Sugar, American Symphony, May December, Rustin, El Conde en The After maken kans op een beeldje.

Op zondag 10 maart worden de Oscars uitgereikt. 

Lees meer over streamingdiensten, waaronder via de gratis Bright-nieuwsbrief.